doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Hoe vaker een vent schoonmaakt, hoe langer hij leeft

Nou mannen, voor degenen onder ons die van plan zijn om nog een paar extra jaren op deze aardkloot rond te rennen: pak de bezem maar uit de kast, want blijkbaar levert een luttele hoeveelheid schoonmaken per week een langer leven op.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Hoe vaker een vent schoonmaakt, hoe langer hij leeft

Schoonmaken is nou niet echt ieders hobby, maar misschien wordt het dat wel nu het als alternatief voor een gezond dieet of een rondje hardlopen aangeprezen kan worden, want blijkbaar is het goed voor de gezondheid. Een onderzoek van de McMaster-universiteit in Canada bij 130.000 proefpersonen bevestigt namelijk dat 2,5 uur schoonmaken per week de kans dat je vroegtijdig de pijp uit gaat met 30% verlaagd. Dus, als sporten er toch niet in zit en je gevangen op de bank dreigt te verdrinken in een stapel bierblikken en pizzadozen is het misschien beter om schoon schip te maken en de spinnenwebben van de stofzuiger af te borstelen, want die paar uur per week kunnen weleens de sleutel tot een gezonde toekomst betekenen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Andere opties zijn ook mogelijk. 750 minuten extra wandelen per week zet volgens de onderzoekers ook een flinke streep door je kans om plotseling dood neer te vallen, maar dan hebben we het over meer dan een halve dag, waar mogelijk niet iedereen tijd voor heeft. Misschien zijn die 2,5 uur poetsen dan zo verkeerd nog niet.

Aan de andere kant: de extra tijd die je op deze manier wint, besteed je uiteindelijk gewoon aan schoonmaken, dus misschien is het ook maar beter om alles gewoon te laten verstoffen en vroegtijdig het graf in te gaan. Dat is immers wel zo makkelijk.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws