Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Daar is-ie dan: het EU-vaccinatiepaspoort

Tante Ursula von der Leyen kwam vandaag met een nieuwtje uit het hoofdkantoor in Brussel. De Europese regenten hebben de knoop doorgehakt over het Europese vaccinatiepaspoort. Over drie maanden zou het beschikbaar moeten zijn.

Daar is-ie dan: het EU-vaccinatiepaspoort

Wil je de komende zomer een toertje door het Europese vasteland maken? Dan kun je maar beter snel naar de lokale GGD racen om een prik te eisen, want zoals het nu lijkt, mogen alleen gevaccineerde reizigers de grens over. En hoewel het tempo al redelijk omhoog gaat, brengt dat de vakantieplannen van de jongere generaties nog behoorlijk in gevaar.

Maar waar de vaccinaties misschien nog even op zich laten wachten, komt het paspoort, de zogenaamde Digital Green Pass, er met hoog tempo aan. Volgens Frau Merkel zou het maximaal zo’n drie maanden duren en in ieder geval ‘voor de zomer’ gereed zijn.

Eerder werd bij een overleg al duidelijk dat Scandinavische landen behoorlijk enthousiast waren over het vaccinatiepaspoort. Zij waren al van plan om ook voor binnenlandse evenementen aan banden te leggen en daarbij om een vaccinatiepaspoort te vragen. Nederland was, net als Duitsland, vooralsnog terughoudend, maar hoe lang dat nog zo blijft is nog maar de vraag.

Nieuws
  • ProShots