Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Mannen negeren partner 388 keer per jaar met selectief gehoor'

Luister je niet altijd naar je vriendin? Dan ben je zeker niet de enige.

'Mannen negeren partner 388 keer per jaar met selectief gehoor'

Selectief gehoor

Je kent het wel: je vriendin wil dat je het vuilnis buitenzet of de kattenbak leegt. Dat zijn nou eenmaal van die taakjes die ze je toeschuift, omdat je anders geen reet uitvoert in huis. Of ze vertelt dat de zus van de zwager van haar vriendin voor de derde keer quinoa heeft gegeten en daar behoorlijk ziek van werd.

Kortom, informatie die je liever kwijt dan rijk bent.

De oplossing: gewoon negeren, gaat vanzelf over.

Mannen

Een Brits gehoorbedrijf heeft hier nu onderzoek naar laten doen en de cijfers zijn opmerkelijk. Bijna driekwart van de 2.000 onderzochte Britten gelooft dat hun partner een selectief gehoor heeft.

Vooral mannen lijken last te hebben van dit 'kwaaltje'. Gemiddeld luistert een man 388 per jaar niet. Overigens zijn vrouwen ook niet heilig, zij kiezen ervoor hun partner zo'n 339 keer per jaar niet te horen.

'Gehoorverlies'

De onderzoekers, die trouwens gesponsord zijn door gehoorapparatenverkoper Scrivens, claimen ook dat het negeren kan komen door 'gehoorverlies'. Niet heel geloofwaardig natuurlijk. We horen je namelijk wel, ook als we met een dode blik in onze ogen naar de beeldbuis blijven staren. Soms is dat gewoon een prima tactiek. En met 'soms' bedoelen we gemiddeld 388 keer per jaar.

Lifestyle
  • iStock, diego_cervo