doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Brabantse Christo Hülters staat op Europe's Most Wanted-lijst

Interpol heeft een nieuwe naam op de lijst Europe’s Most Wanted gezet. De sinds 2015 voortvluchtige Christo Hülters uit Bergen op Zoom wordt gezocht voor het neerschieten van twee mannen na een uit de hand gelopen ruzie tussen een aantal kinderen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Brabantse Christo Hülters staat op Europe's Most Wanted-lijst

Het misdrijf vond plaats op een speelplaats, waar een paar kinderen aan het spelen waren. “Er werd gepest en met een bal gegooid, daarop besloten wij de kinderen aan te spreken. Bij de partytent stond later opeens een onbekende man die het vuur opende”, vertelde een ooggetuige. Haar man, één van de twee slachtoffers, raakte zwaargewond door de aanval van Hülters.

Crime Desk

In het tv-programma Crime Desk werd maandagavond aandacht besteed aan de zoektocht naar Hülters. De politie heeft aanwijzingen gekregen dat hij naar het buitenland gevlucht zou zijn. Vermoedelijk bevindt hij zich in Marokko in de buurt van Casablanca. De verwachting is dat hij eens in de zoveel tijd naar ons land terugkeert. "Hij heeft een hele sterke band met zijn familie en mogelijk is hij nog weleens in Nederland op bezoek”, vertelde een woordvoerder van de politie.

Hülters gebruikt waarschijnlijk een schuilnaam. Eerder werd al bekendgemaakt dat hij meerdere malen gezegd zou hebben dat hij ‘Cristo Hermans’ heet.

Voor de schietpartij is Hülters bij verstek veroordeeld voor twaalf jaar celstraf. Hij was zelf niet bij de rechtszaak aanwezig, maar liet via een verklaring weten dat hij toegeeft de dader te zijn. Hij claimt uit zelfverdediging gehandeld te hebben.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws