doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Aantal vaccinaties alweer incorrect - deel wordt weggegooid

Waar we de laatste weken nog elke avond updates hadden over de rellen, hebben we het nu over vaccinaties tellen. Daar ontstaan namelijk nogal wat problemen bij, waardoor het aantal elke dag met tienduizenden prikken heen en weer schommelt.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Aantal vaccinaties alweer incorrect - deel wordt weggegooid

Nu blijkt namelijk dat de schatting toch 17.500 vaccinaties lager is dan we gisteren te horen kregen. De reden daarvoor is een dubbeltelling. Alle betreffende vaccins werden namelijk eerst aan ziekenhuizen geleverd, waarna ze naar verpleeghuizen gingen. Vervolgens zijn ze bij allebei de locaties aan het totaal aantal vaccinaties toegevoegd.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Toekomstige problemen

Als je verwacht dat dit de laatste problemen met het optellen van het totaal aantal vaccinaties zijn, dan zit je er ook naast. Het RIVM heeft namelijk alvast aangegeven dat het in de toekomst weer fout zal gaan. Terwijl zij hun computersysteem voor het bijhouden van het totale aantal geprikte personen ‘wijzigen’, gaat het vaccineren gewoon door. Als het systeem straks af is, wat nog enkele weken gaat duren, zullen we weer een grote correctie in het aantal vaccinaties zien.

Weggegooid

Ondertussen wordt er minder gevaccineerd dan in principe mogelijk is. Zorgorganisaties mogen bijvoorbeeld alleen personen die verbonden zijn aan hun organisatie vaccineren. Als iedereen in een verpleeghuis gevaccineerd is, moeten de overgebleven vaccins dus weggegooid worden, omdat ze anders over de houdbaarheidsdatum gaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws