doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Twee jaar jeugddetentie voor tiener na doodsteken van 15-jarige Megan uit Breda

Een zeventienjarige jongen die in de zomer van 2019 zijn 15-jarige ex-vriendin doodstak, heeft twee jaar jeugddetentie gekregen. Het is de maximale straf die aan iemand van zijn leeftijd gegeven kan worden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Twee jaar jeugddetentie voor tiener na doodsteken van 15-jarige Megan uit Breda

Relatie

Megan werd in 2019 vermoord door een jongen met wie zij eerder een relatie had. Hoewel de twee al uit elkaar waren, kwam de jongen nog wel bij het ouderlijk huis van Megan over de vloer.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Tijdens een bezoek aan de woning heeft de 17-jarige jongen zijn ex-vriendin met een mes aangevallen. In een verklaring vertelde hij dat hij Megan uit zelfverdediging had gedood, omdat ze hem ‘maar bleef aanvallen’. De rechtbank vond het een ongeloofwaardig verhaal, omdat de dader zelf nauwelijks letsel had na de moord, terwijl bij Megan tientallen steekwonden werden aangetroffen. Op een notitie in de telefoon van de jongen stond bovendien dat hij ‘het mes niet moest vergeten’.

Achter gesloten deuren

Vanwege de leeftijd van de dader heeft de rechtbank gekozen om de zaak achter gesloten deuren te behandelen. Er kon via een stream wel live meegekeken worden, maar daarbij was de dader niet te zien of te horen

Volgens de rechtbank was hij verminderd toerekeningsvatbaar vanwege psychische problematiek. Naast twee jaar jeugddetentie heeft de jongen ook jeugd-tbs opgelegd gekregen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws