Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Angelina Jolie werkt nauw samen met de CIA

Is Angelina alleen actrice of verdient ze een extra zakcentje als sexy spion? Het klinkt misschien als de aankondiging van haar volgende film, maar Angelina Jolie heeft daadwerkelijk sterke banden met de CIA.

Angelina Jolie werkt nauw samen met de CIA

Angelina Jolie staat al lange tijd bekend om haar uiterlijk en acteertalent, maar de Amerikaanse actrice blijkt een interessant geheim te hebben. Volgens Tom Secker, journalist en een expert in de connectie tussen de Amerikaanse geheime dienst en de entertainment-industrie, werkt Angelina sinds begin 2000 nauw samen met de CIA.

Samenwerking

Een paar simpele links tussen de actrice en de CIA zijn al langere tijd bekend. Uit verschillende dossiers bleek namelijk dat de inlichtingendienst meerdere malen contact met haar heeft opgenomen en zelfs flinke bijdragen heeft geleverd aan de films van Jolie. De reden was simpel: het gaat om een aantal films waarin zij zelf de rol van een geheim agente speelde, wat volgens de inlichtingendienst bij zou dragen aan een positief imago.

“Niets bijzonders”, zegt Secker over die connectie. De CIA heeft volgens hem veel vaker prominente figuren ingeschakeld als een soort PR-medewerkers. “Gedurende de hele koude oorlog rekruteerden de CIA en FBI constant Hollywood-sterren voor verschillende doeleinden. Onder andere om de Red Scare te promoten en om informatie te vergaren over anderen in de filmindustrie.

Diepere banden

Volgens Secker gaan de banden van Jolie met de CIA echter een stuk verder dan zulke oppervlakkige zaken. Zo heeft ze meerdere malen contact gehad met voormalig CIA-directeur David Petraeus. Jolie speelde zelfs een kleine rol bij zijn ontslag, dat samenhing met een seksschandaal. Daarnaast accepteerde ze een uitnodiging van de Council on Foreign Relations denktank, die al vanaf het ontstaan van de CIA nauwe banden met de organisatie heeft. Ondertussen werd er door meerdere buitenlandse politici geklaagd dat Jolie inderdaad als geheim agent zou werken. Als klap op de vuurpijl sprak ze kort daarna ook nog af met het hoofd van de Britse inlichtingendienst.

Een hele stapel bewijsmateriaal dus, maar volgens Secker niet genoeg om te bevestigen dat Jolie echt een medewerker van de CIA is. Het is waarschijnlijker dat ze nog steeds gewoon gebruikt wordt om het imago van de inlichtingendienst een duwtje in de rug te geven. De CIA mengt zich immers graag in het Midden-Oosten, onder het mom van vredesmissies. Jolie staat al jaren aan het hoofd van allerlei humanitaire organisaties, dus de CIA wil haar volgens Secker maar wat graag aan hun kant hebben: “Het idee om een vrij liberale Hollywoodster als boegbeeld te hebben, sluit daar uitstekend bij aan.”

Een carrière als spion heeft Angelina dus niet, maar meer dan alleen een actrice is ze zeker.

Entertainment
  • telegraaf.nl
  • BrunoPress