doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Edinson Cavani krijgt schorsing + 100.000 pond boete voor gebruik koosnaampje

De Uruguayaanse aanvaller Edinson Cavani heeft een tik op de vingers gekregen van de Engelse voetbalbond FA. In een bericht op Instagram gebruikte hij het woord ‘negrito’ om een fan te beschrijven en dat schoot bij de Britse bond in het verkeerde keelgat.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Edinson Cavani krijgt schorsing + 100.000 pond boete voor gebruik koosnaampje

‘Negrito’ betekent zoiets als ‘kleine zwarte man’, waardoor veel mensen het als een racistische uitdrukking zien. In Latijns-Amerika is het echter de normaalste zaak van de wereld om iemand zo aan te spreken. Cavani gebruikte het om een fan te bedanken, nadat die een bericht over de Uruguayaan deelde. Er zat totaal geen negatieve lading achter.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Toch vond de FA het nodig om Cavani flink te grazen te nemen. De spits van Manchester United kreeg de minimale straf van drie wedstrijden schorsing. Daarnaast mag hij ook nog eens 100.000 pond dokken en krijgt hij face-to-face lessen om zich te leren gedragen.

Geen kwade bedoelingen

Als klap op de vuurpijl geeft de FA aan dat duidelijk gemaakt moet worden dat Cavani geen racistische bedoelingen had met zijn bericht. Hij krijgt dus straf voor iets waarvan de FA zelf eigenlijk vindt dat het niet strafbaar hoeft te zijn.

Cavani reageerde dan ook met onbegrip op de actie. Hij accepteert de disciplinaire sanctie, maar deelt de visie van de FA niet. Wel bood hij zijn verontschuldiging aan voor het geval dat iemand toch op zijn tenen was getrapt door de woorden van de voetballer.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws