doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Chelsea kan niet zonder Ziyech

Hakim Ziyech heeft een indrukwekkend entree gemaakt onder Chelsea-trainer Frank Lampard. Met hem in de basis begon de club uit Londen vrijwel meteen beter te presteren, maar toen de oud-Ajacied geblesseerd raakte, zakte het niveau bij Chelsea direct in.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Chelsea kan niet zonder Ziyech

De verwachting is dat Hakim Ziyech zondag weer in actie kan komen voor The Blues. Dan spelen ze tegen het Manchester City van coach Pep Guardiola. Lampard hoopt dat Ziyech voor dat duel inderdaad terug kan keren, want de creativiteit van de middenvelder wordt ernstig gemist.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Teleurstellende resultaten

Sinds Ziyech door een blessure buiten de selectie is gebleven, kampt Chelsea met problemen. Na het uitvallen van de oud-Ajacied haalden ze maar vier punten uit vijf wedstrijden. Het team dat normaal een plek in de Engelse top zou verwachten, staat daardoor momenteel op de zesde plaats, terwijl ze een bovengemiddeld aantal wedstrijden hebben gespeeld.

Logisch verband

“Geen toeval”, zegt Frank Lampard over het verband tussen Ziyech zijn blessure en de ondermaatse prestaties. “Met de manier waarop Ziyech speelde, was hij erg productief als je het over assists, kansen en doelpunten hebt. Zulke spelers mis je als ze geblesseerd raken.” De vraag is of Ziyech de hoge verwachtingen van Lampard meteen waar kan maken. Als hij inderdaad op tijd herstelt van de blessure, dan krijgt hij zondag 3 januari de kans om het verschil te gaan maken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws