doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Waarom een smart home webshop ook laadpalen installeert

Manfred Klumpenaar richtte 50five ooit op als webshop voor smart home-artikelen, maar inmiddels verkoopt het bedrijf ook laadpalen voor elektrische auto's. Waarom heeft 50five die stap gezet?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Waarom een smart home webshop ook laadpalen installeert

Wie op zoek is naar complete ontzorging voor het plaatsen van een laadpaal voor elektrische auto’s, moet bij Groenopladen.nl zijn. De website werd ongeveer 1,5 jaar geleden opgezet door smart home specialist 50five en groeide in rap tempo uit tot een van de autoriteiten op het gebied van laadoplossingen. Maar waarom begint een smart home specialist aan het verkopen en installeren van laadpalen? We stelden deze vraag aan Manfred Klumpenaar, COO en oprichter bij 50five Group en Groenopladen.nl.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Oplossingen op gebied van duurzaamheid, comfort & efficiëntie

Klumpenaar: “Sinds 2016 hebben we in Nederland vooral naam gemaakt als specialist op het gebied van smart home via onze webshops. Van begin af aan was onze visie echter veel breder dan enkel het opzetten van een webshop in slimme oplossingen en innovatie gadgets. We hebben bijvoorbeeld al jarenlang eigen installateurs in dienst in Nederland en Groot-Brittannië, die onze klanten helpen bij de veilige en goede installatie van producten zoals slimme thermostaten, slimme verwarmingssystemen en beveiligingscamera’s.”

50five noemt zichzelf een Install Tech bedrijf, gespecialiseerd in smart home, verwarming én dus elektrisch vervoer. Het wil de adoptie van nieuwe technologieën in een stroomversnelling brengen door innovatie simpel en binnen handbereik voor iedereen te maken. Het legt daarbij de focus op oplossingen die het leven duurzamer, comfortabeler, efficiënter en leuker maken. “Smart home is een perfect voorbeeld hiervan, denk bijvoorbeeld aan slimme lampen en energiezuinige lampen of een verwarmingssysteem dat alleen verwarmt wanneer het ook daadwerkelijk nodig is”, aldus Klumpenaar. “EV, elektrisch vervoer, past perfect in dit plaatje. Het is een ‘hot’ onderwerp, is financieel aantrekkelijk voor velen door steun van de overheid en we werken met zijn allen naar een duurzamere toekomst door elektrisch te gaan rijden. Bovendien zijn laadpalen hele slimme apparaten die dankzij functionaliteiten als dynamic load balancing, bidirectioneel laden, automatische verrekening met de werkgever of het laden van je auto via de zonnepanelen op je dak écht een onderdeel zijn van het ecosysteem van je huis. De laadpalen die wij aanbieden van merken zoals EVBox, Zappi, Wallbox en Alfen zijn verbonden aan de 50five GO app als je een abonnement hebt om verbruik, laadduur en laadkosten bij te houden. In die zin zou je een laadpaal kunnen zien als een smart home apparaat.”

Één platform voor totale ontzorging van je laadstation

50five gelooft dat de grootste horde voor adoptie van nieuwe, slimme en groene technologie, zoals elektrisch vervoer, home automation en warmtepompen, ligt bij de moeilijkheidsgraad om deze technologieën te begrijpen en het vinden van betrouwbare professionals om de laatste hardware en software technologieën te installeren, onderhouden en te repareren.

50five stelt dit ‘pijnpunt’ aan de kaak en ontwikkelde een nieuw platform dat hierin richting en support biedt, naast de 50five webshop. Via Groenopladen biedt 50five één platform waarbij een totaaloplossing op maat wordt aangeboden voor iedere elektrische rijder. Zo is een laadpaal installeren zeker geen klusje voor een leek, het vergt specialistische elektrotechnische kennis. De 50five installateurs worden hierin getraind en hebben de juiste certificaten om dit veilig en goed te doen. Via de slimme keuzehulp ontdek je welke laadpaal het best geschikt is voor jouw auto én huis en vraag je hiervoor een offerte aan. Klumpenaar: “Geen gedoe of avondenlang Google dus, maar een gemakkelijke online ervaring waarmee je binnen een minuut de juiste laadpaal vindt.”

“50five hoofdinstallateur Martijn aan het werk op locatie”

Vervolgens word je telefonisch of per mail benaderd met enkele aanvullende vragen, zoals de afstand tussen de meterkast en het laadstation en van welke extra functionaliteiten je gebruik wilt maken. Daarna ontvang je een offerte op maat inclusief installatie op locatie. In combinatie met de laadpaal kun je optioneel ook de 50five e-mobility laadpas afnemen. Hiermee kun je op iedere gewenste locatie, naast je eigen laadpaal, je auto opladen bij meer dan 150.000 laadstations in Europa. Ook bij openbare laadpunten dus. Hierdoor hoef je je nooit meer zorgen te maken over een lege accu, je wordt in één keer volledig ontzorgd.

Ook voor bedrijven

Ook de zakelijke markt speelt een steeds grotere rol. Om je heen zie je steeds meer bedrijven die een laadpunt aanbieden bij hun parkeerplaatsen. Logisch ook vinden ze bij 50five: “Niet alleen worden laadpalen voor bedrijven met meer dan 10 parkeerplaatsen in 2025 wettelijk verplicht, het zorgt ook voor een positief imago en herkenbaarheid van bedrijven onder elektrische rijders en is daarnaast een zeer rendabele investering bij regelmatig gebruik. Dankzij eigen ervaren en getrainde professionele installateurs en adviseurs op locatie kan 50five ook voor bedrijven de volledige installatie uit handen nemen.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws