Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De voor- en nadelen van elektrisch rijden

Het aantal elektrische auto’s in Nederland groeit snel. Op 1 januari 2019 waren er volgens het CBS 140.000 elektrische en hybride wagens in ons land. En in het eerste kwartaal van 2019 kwamen er daar nog eens 12.000 bij.

De voor- en nadelen van elektrisch rijden

Volgens voorspellingen is in 2020 al één op de tien auto’s elektrisch. Het gaat dus hard. Maar wat zijn nu precies de voordelen en nadelen van elektrisch rijden? Je vindt ze in dit artikel.

Allereerst de nadelen

Ja, die ‘range anxiety’ blijft een dingetje. Veel mensen zijn bang dat ze onderweg stil komen te staan omdat ze geen acculading meer hebben. En dan loop je inderdaad niet even met een jerrycan naar de benzinepomp om wat brandstof te halen. Gelukkig kun je in Nederland op talloze plekken snelladers vinden die je weer op weg helpen. Een half uurtje levert vaak al genoeg accukilometers op om weer thuis te kunnen komen. Daar kan de auto vervolgens op zijn gemak aan de laadpaal.

Een ander nadeel blijft de prijs die je betaalt voor een elektrische auto. Hoewel ze steeds goedkoper worden, betaal je er nog steeds meer voor dan voor een auto op benzine of diesel. Indien de portemonnee het niet (helemaal) toe laat, heb je misschien de mogelijkheid om geld te lenen voor een auto.

En dan de voordelen

Waarschijnlijk ken je de voordelen van elektrisch rijden al wel. Je stoot geen CO2 uit tijdens het rijden, je hebt geen dure brandstof meer nodig en je kunt ook nog eens profiteren van allerlei fiscale voordelen, subsidies en regelingen.

Hoe meer kilometers je maakt met een elektrische auto, des te beter is het voor je portemonnee. En als je ook nog oplaadt met behulp van groene stroom, kies je voor een zeer milieuvriendelijk vervoermiddel.