doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

WK stieren rijden gemist? Hier is een korte samenvatting

Ooit geprobeerd zo lang mogelijk op zo’n nepstier te blijven zitten? Dit lijkt er een beetje op, maar dan is het net iets gevaarlijker.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
WK stieren rijden gemist? Hier is een korte samenvatting

Je hebt het misschien gemist, waarschijnlijk wist je niet eens dat de sport bestaat, maar gisteren werd (waar anders dan in Texas?) het WK Pro Bull Riding (PBR) gehouden. De groter winnaar was de Braziliaanse José Vitor Leme. Benieuwd hoe zo’n kampioenschap werkt en waarom Leme de onbetwiste winnaar is? Wij leggen het even uit.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Pro Bull Riding

Het idee van stieren rijden is simpel. Een rijder wordt op een chagrijnige stier gezet. Met één hand houdt hij een touw beet dat aan het dier vastgebonden is. De andere hand moet in de lucht blijven. Raakt een rijder de stier of zichzelf met zijn vrije arm, dan wordt hij gediskwalificeerd. Valt hij binnen acht seconden van de stier af? Dan wint niet de rijder, maar het beest.

Er zijn vier juryleden. Twee geven een score aan de stier en twee geven een score aan de ‘cowboy’. Hoe wilder het dier, hoe meer punten het krijgt op een schaal van 1 tot 50. Ook de rijders krijgen een score tussen 1-50, afhankelijk van hun bekwaamheid. Lukt het een cowboy om langer dan 8 seconden op de stier te blijven zitten? Dan worden de punten van de stier bij zijn score opgeteld.

Wereldkampioen

Leme is wereldkampioen geworden, nadat hij bij zijn laatste ronde 95,75 punten wist te scoren. Er is echter nog een tweede ranglijst, maar daar is geen mens op te vinden. De stieren krijgen immers hun eigen score en met een gemiddelde van 45,50 punten is ‘Smooth Operator’ daar de onbetwiste winnaar.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws