Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vier doden bij aanslagen Wenen - dader was aanhanger van IS

Gisteravond rond 20.00 vonden in Wenen tegelijkertijd verschillende terroristische aanslagen plaats. Daarbij zijn vier slachtoffers om het leven gekomen en zeker vijftien mensen gewond geraakt. Eén van de daders is door de politie doodgeschoten. De anderen zijn nog voortvluchtig.

Vier doden bij aanslag Wenen - dader was aanhanger van IS

Op dit moment zijn de Oostenrijkse autoriteiten nog op zoek naar de verschillende daders. Er wordt daarbij gekeken naar beelden van de aanslagen en er worden verschillende huiszoekingen gedaan. Als resultaat daarvan zijn al meerdere mensen gearresteerd. Of zij daadwerkelijk iets met de aanslag te doen hebben, is nog onduidelijk.

Vier burgers zijn om het leven gekomen door de aanslagen, van wie twee mannen en twee vrouwen. Zeventien mensen, onder wie een politieagent, zijn gewond geraakt. Zeven van hen bevinden zich in een kritieke toestand.

Thuisblijven

Zeker één verdachte is nog spoorloos. De Oostenrijkse bondskanselier Sebastien Kurz heeft de bevolking daarom gevraagd om veilig thuis te blijven, zolang de zoektocht nog voortduurt. Kinderen hoeven niet naar school en waarschijnlijk blijven onderwijsinstellingen gesloten.

Aanhanger IS

Eén van de daders is door de politie doodgeschoten. Hij had meerdere wapens bij zich en was in het bezit van een neppe bomgordel. Ondertussen is het duidelijk gemaakt dat hij een islamitische terrorist en aanhanger van IS was. Dit werd bekendgemaakt door de Oostenrijkse minister van binnenlandse zaken.

Misdaad
  • rtlnieuws.nl
  • Still video BBC