doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Politiebond ANPV wil compleet alcoholverbod

Met de strenge maatregelen van gisteravond is de verkoop van alcohol aan banden gelegd. Na acht uur 's avonds mag er geen drank meer verkocht worden. Politiebond ANPV wil hier nog een schepje bovenop doen en pleit voor een compleet alcoholverbod.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Politiebond ANPV wil compleet alcoholverbod

Volgens de ANPV zou dit verbod alle onduidelijkheid over de verkoop van alcohol moeten oplossen. Voorzitter Xander Simonis vindt de huidige regel zinloos. ,,Nu gaat iedereen om halfacht nog even langs de winkel om bier en wijn te halen. Een compleet verbod is veel makkelijker te handhaven”, zegt hij in een interview met het AD.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Een stap te ver

Gerrit van de Kamp, voorzitter van politiebond ACP, lijkt het beter te snappen. Hij is het niet eens met het voorstel van Simonis. “Nederlanders worden al heel erg beperkt in hun vrijheden. Het is belangrijk om nu realistisch te blijven en te kijken naar wat écht haalbaar is. Dat is dit niet. En bovendien: alles wat verboden wordt, gaat de illegaliteit in. Dat moet je ook niet willen, die thuisfeestjes zullen er toch wel blijven”, zegt hij tegen het AD.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws