doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Max Verstappen tweede in Rusland na bijzondere tijdstraf Lewis Hamilton

Na een relatief rustige race is Max Verstappen dit weekend tweede geworden op het circuit van Sochi. Lewis Hamilton kreeg een tijdstraf voor twee proefstarts op een locatie waar dat niet was toegestaan. Dit kostte hem 10 seconden, waardoor hij Verstappen niet bij kon houden. De grote winnaar was Valtteri Bottas, die zonder problemen eerste werd.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Max Verstappen tweede in Rusland na bijzondere tijdstraf Lewis Hamilton

Vrij kort na de start vond er een aantal ongelukken plaats. Carlos Sainz nam een wijde bocht en raakte daarbij met zijn linkervoorwiel een muur, waardoor hij niet langer door kon racen. Nog in dezelfde ronde raakte Charles Leclerc het achterwiel van Lance Stroll, die daardoor van de baan raakte.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Hamilton had door zijn tijdstraf weinig kans op de eerste plaats. Die werd gepakt door zijn teamgenoot Valtteri Bottas, die een uitstekende wedstrijd reed. Hij won zijn tweede Grand Prix van het seizoen, nadat hij in Oostenrijk bij de opening van het seizoen op de eerste plaats eindigde. Max Verstappen eindigde een aantal seconden achter hem en Hamilton moest genoegen nemen met plaats drie. Sergio Perez eindigde net naast het podium. De coureur van Racing Point reed een zeer sterke race.

Halverwege de race vond er nog een onhandig incident plaats bij de coureurs van Renault. Esteban Ocon gaf extra ruimte aan zijn teamgenoot Ricciardo, zodat die hem in kon halen. De Australiër kwam alsnog buiten de baan terecht, waardoor hij een tijdstraf van vijf seconden opliep. Hij wist uiteindelijk nog wel op de vijfde plek te eindigen.

De eerstvolgende race zal over twee weken plaatsvinden in de Duitse Eifel. Dat wordt de eerste Grand Prix op de Nürburgring sinds 2013.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws