doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Mensen die emoji's gebruiken hebben meer seks

Elke zaterdag delen we een internetklassieker, een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag, uit november van 2019, een bijzonder feitje over emoji's.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Mensen die emoji's gebruiken hebben meer seks

Onderzoek van het Kinsey Instituut heeft uitgewezen dat mensen die emoji's gebruiken in hun (dating) app gesprekken, meer seks, of kans op seks, hebben dan mensen die dat niet doen.

Huh? Ja, echt. Kleine kanttekening: het gebruik van emoji's vergroot niet je kans op een eerste date. Die bleef bij de 5000 proefpersonen die meededen aan het onderzoek gelijk. Maar: het gebruik van emoji's in gesprekken vergrootte wel de kans op een tweede date, of een kus, of.... nou ja, vul die zelf maar in.

Het gebruik van emoji's werd namelijk gezien als een manier om effectief informatie over te brengen op een persoonlijke wijze, en daarmee een 'intieme connectie' te vormen. En die intieme connectie is wel nodig voor.. een intieme connectie.

Dus, ga je binnenkort op eerste date, of heb je die net achter de rug? Gooi even wat emoji's in je gesprekken. Het onderzoek vertelde ons niet welke emoji's het beste werkten, dus dat antwoord moeten we je schuldig blijven. Maar we kunnen je wel vertellen dat at random aubergines in het rond strooien niet altijd even goed ontvangen wordt. Probeer het dus eerst maar eens met een knipoog.

Laatste nieuws