doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Proefpersonen gezocht: betaald worden voor bier drinken

Een psycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen is benieuwd welk effect bier heeft op het gedrag van mensen. Word je echt socialer van een pilsje of is dat onzin? Marije aan het Rot gaat het uitzoeken.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Proefpersonen gezocht: betaald worden voor bier drinken

Vijfduizend euro vergoeding. Dat is wat Aan het Rot krijgt van het Kennisinstituut Bier (Ja, dit bestaat echt). Van dat bedrag wordt slechts 10 procent aan de pilsjes uitgegeven. Jammer, zou je denken, maar wees niet getreurd: het grootste deel gaat op aan een deelnemersvergoeding. Je krijgt dus betaald om een paar ijskoude rakkers te drinken!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

“Het bier drinken en de metingen duren niet lang, maar het is uiteraard niet verantwoord om deelnemers daarna meteen naar huis te laten gaan”, vertelt Aan het Rot op de website van de universiteit. De deelnemers mogen pas vertrekken als hun alcoholpromillage weer onder de legale limiet is. Dat kost tijd en daarom krijgen ze een kleine bijdrage.

Waarom de psycholoog het onderzoek uitvoert? Ze is benieuwd of mensen echt socialer worden van bier. Eerder onderzoek is al gedaan met sterke drank, maar naar de invloed van bier is nooit echt gekeken. Wij zijn benieuwd en proosten op dit interessante onderzoek!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws