doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Waar(om) een opslagruimte huren helemaal zo gek nog niet is

Heb je een uit de hand gelopen hobby waarbij je veel spullen kwijt moet? Of ga je verhuizen en moet je tijdelijk wat spullen opgeslagen hebben? Er is een groot aantal redenen aan te wijzen waarom het huren van een opslag handig is. In dit artikel lees je waar je een opslagruimte kunt huren en in welke gevallen een opslagruimte überhaupt handig is.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Waar(om) een opslagruimte huren helemaal zo gek nog niet is

Waar in Nederland huur je extra ruimte voor je eigendommen?

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

In Nederland zijn er diverse plekken waar je een ruimte kunt huren voor het opslaan van je eigendommen. Misschien heeft een oudtante bijvoorbeeld nog wat ruimte voor je over of kun je bij een vriend met een garagebox terecht. Wanneer dit niet het geval is kun je kiezen uit een van de volgende opties:

Sla je spullen op bij een particulier of een boer met extra ruimte. Veel (gepensioneerde) boeren in Nederland hebben grote stallen over waar je tegen betaling spullen en voertuigen kunt stallen. Omdat dit geen officiële verhuurder betreft, is het wel aan te raden om duidelijke afspraken te maken op papier.

Kies voor een inboedelopslagbedrijf. In Nederland vind je steeds meer bedrijven die van spullen opslaan hun werk hebben gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor self storage waarbij je altijd bij je spullen kunt. Dit soort ruimtes huur je in heel Nederland: een opslagruimte Amsterdam huren of in een andere stad in het land is zo gebeurd.

Check de mogelijkheden bij verhuisbedrijven. Er zijn namelijk verhuisbedrijven in Nederland die een ruimte aanbieden voor tijdelijke opslag. Dat is ideaal bij verhuizingen bij woningen en kantoren. Let op: in dit geval moet je de verhuizing meestal ook bij dat bedrijf uitbesteden.

Huur zelf een garagebox. Er zijn meerdere bedrijven in Nederland waar je terecht kunt voor het huren of zelfs kopen van zo’n box.

Opslagruimte huren bij een verhuizing

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

Een van de meest voorkomende redenen om een opslagruimte te huren is bij een verhuizing, een verbouwing of wanneer we kleiner gaan wonen. Niet iedereen beschikt over een grote ruimte waar ze al dan niet tijdelijk hun meubels en eigendommen kwijt kunnen. Ben je bijvoorbeeld druk bezig met het verbouwen van de woonkamer dan moet je die meubels wel ergens kwijt kunnen. Je familie en vrienden worden er waarschijnlijk niet heel blij van wanneer je al je meubels daar gaat droppen - tenzij zij natuurlijk wel over voldoende ruimte beschikken. Daarom kiezen de meeste mensen over een tijdelijke opslag. Huur bijvoorbeeld bij je verhuisbedrijf een extra ruimte of ga voor een inboedelopslagbedrijf waar je vaak per week of maand betaalt.

Uit de hand gelopen hobby: spullen ergens anders opslaan

Je hoeft niet te verhuizen om extra ruimte nodig te hebben: in Nederland leven veel mensen met een uit de hand gelopen hobby of verzameling. Heb je bijvoorbeeld een oldtimer gekocht maar heb je geen plek om de auto op te slaan of eraan te klussen? Het huren van een opslagruimte kan je helpen om je hobby voort te zetten. Ook andere hobby’s en verzamelingen die bewaard moeten worden matchen goed bij zo’n ruimte. Misschien heb je wel een stapel Panorama’s liggen die je niet voorgoed kwijt wilt en dus ergens moet bewaren. In dat geval is een opslagruimte ook zeker de juiste keuze. Zo kun je nog lang genieten van alle jaargangen.

Seizoensgebonden spullen die in de opslag moeten

In verschillende seizoenen heb je verschillende spullen nodig. Zo maak je in de lente en zomer misschien veel gebruik van die heerlijke loungebank maar heb je geen plek om die in de koude seizoenen op te slaan. Buiten laten staan is ook geen optie, want daar wordt zo’n bank immers niet mooier van. Dat geldt hetzelfde voor andere seizoensgebonden spullen. Kerstversieringen, neppe kerstbomen en andere feestdecoratie hoeft net als de stapel winterjassen en winterkleding niet per se in huis worden bewaard. Wanneer je echter geen opslagruimte (over) hebt in je eigen woning kan een externe opslagruimte een oplossing bieden.

Opslagruimte huren

Hoewel de meeste mensen die een opslagruimte nodig hebben particulieren zijn, kan het ook zomaar zo zijn dat je voor je bedrijf op zoek bent naar een extra opslagruimte. Zoek je bijvoorbeeld een veilige plek waar je op een betrouwbare manier documenten en andere benodigdheden voor werk kunt opslaan? Of heb je een plek nodig om een grote voorraad op te slaan voor bijvoorbeeld een winkel of een webshop? Denk dan eens aan het huren van een opslagruimte. Zo’n extra ruimte kan je veel stress en vooral veel rotzooi in huis of op kantoor schelen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws