Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Januari '13: meer moord en doodslag!

In de afgelopen maand zijn er 20 mensen om het leven gekomen door moord en doodslag in Nederland. Dat getal is gigantisc...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In de afgelopen maand zijn er 20 mensen om het leven gekomen door moord en doodslag in Nederland. Dat getal is gigantisch! Dat zijn meer gevallen van moord en doodslag dan in de laatste vijf jaar. Als dit gemiddelde doorzet dan komen we uit op 240 doden in één jaar. Vergeleken met 2012 (159 doden) zou dat een stijging betekenen van meer dan 50 procent!We hebben de cijfers even op een rijtje gezet:

Nog nooit was het getal van vrouwen die om het leven kwamen door geweld, zo hoog. Meer vrouwen dan mannen zelfs. Dat was niet eerder zo. De eerste acht slachtoffers dit jaar waren vrouwelijk en pas na acht vrouwen sneuvelde de eerste man. Ook is het aantal slachtoffers veel hoger dan voorgaande jaren, een recordaantal van 20. De wapens: 8 onbekend, 5 vuurwapens, 3 steekwapens en 4 mishandelingen.

Hier springt alleen Groningen eruit omdat daar meestal niet zoveel gemoord wordt: in heel 2011 maar 5 moorden en vorig jaar 6 moorden. Nu al 3.  Er is 1 prostituee vermoord en 1 dader heeft twee mensen van het leven beroofd.