Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wat zit er in vervuilde coke?

In Leiden zijn maandag twee mannen aangehouden die vervuilde cocaïne verkochten. Het was dit keer zo erg dat verschillen...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In Leiden zijn maandag twee mannen aangehouden die vervuilde cocaïne verkochten. Het was dit keer zo erg dat verschillende gebruikers naar het ziekenhuis moesten. De politie had de mannen al een tijdje op de korrel omdat eerder dit jaar al informatie binnenkwam dat er in Leiden 'vuile drugs' gefabriceerd zouden worden, zo meldt de politie. Dit roept de vraag op: wat zit er eigenlijk in vervuilde coke?In 2010 testte Jellinek 1026 poeders, zo lezen we op de website van de kliniek:

Het blijkt dat vrijwel alle monsters (95%) cocaïne bevatten. Maar de geteste cocaïnemonsters bleken slechts voor 52% uit cocaïne te bestaan. De rest zijn andere stoffen. In 2010 bevatten 64% van de monsters levamisol, 25% fenacetine, 13% hydroxine en 5% diltiazem. Verder bevatten 17% van de monsters cafeïne en 12% lidocaïnne.
Levamisol werd ooit gebruikt in de behandeling tegen kanker. Sinds 2004 wordt het niet meer gebruikt. In de diergeneeskunde wordt het nog wel gebruikt als anti wormenmiddel. Bij zware gebruikers kan Levamisol de afweer ernstig verzwakken.