Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De leukste geschiedenisles ooit!

De Slag bij Nieuwpoort? Al waren niet alleen de examens maar ook alle goede antwoorden uitgelekt, dan nog wisten de mees...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De Slag bij Nieuwpoort? Al waren niet alleen de examens maar ook alle goede antwoorden uitgelekt, dan nog wisten de meeste mannen niet wanneer hij precies plaatsvond. Maar vraag je Panoramamannen naar de Slag bij Beverwijk dan steken ze massaal hun vinger op. 23 maart 1997! Is dat erg. Totaal niet. Het geeft alleen maar aan dat veel mannen meer belang hechten aan het absolute dieptepunt van het vaderlandse voetbalgeweld, dan aan een historisch figuur die ruzie had met een paar boze Spanjaarden.Panorama bestaat dit jaar honderd jaar. En natuurlijk hadden we stoffige geschiedenisleraren kunnen vragen wat volgens hen nou echt de belangrijkste gebeurtenissen zijn uit die eeuw, wat we volgens hen nou echt moeten onthouden, maar dat bepalen wij liever zelf. De afgelopen maanden riepen wij daarom onze lezers op om via onze website en digitale nieuwsbrief te stemmen op die momenten uit de afgelopen honderd jaar die er volgens hen écht toe deden (waarvoor dank). Het resultaat daarvan is een even verrassende als vaak bizarre Top 100 die niet alleen iets zegt over ons mannen, maar die zich ook nog eens laat lezen als de leukste geschiedenisles ooit!

  • Wist u bijvoorbeeld dat wij Nederlanders de zo gehate en vervloekte flitspaal zelf hebben uitgevonden?
  • Wist u dat het Olympisch Vuur voor het eerste ontstoken werd door een doodnormale medewerker van het Amsterdamse gasbedrijf?
  • Weet u nog welke Feyenoorder het woord hondenlul uitvond?
  • Of aan wie we onze geliefde afstandsbediening te danken hebben?
  • Wist u dat de allereerste McDonald’s van heel Europa gewoon bij ons in Zaandam stond?
  • Wist u dat Johan Cruijff heel erg goed was, maar toch net iets minder goed dan satésaus?

Aantal aparte gebeurtenissen uit onze 100 jaar Panorama-momenten:

Benieuwd naar ALLE 100 belangrijke gebeurtenissen?Even Panorama kopen deze week (klik hier).