Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wie is de mooiste KerstMiss uit de Panorama-geschiedenis?

Panorama zou Panorama niet zijn als we in ons kerstnummer niks bijzonders zouden doen, om het jaar extra feestelijk af te sluiten, zeg maar. Tegenwoordig doen we dat met onze jaarlijkse Echte Mannen Top 100 in een dubbeldik nummer, maar in 1998 deden we dat nét even anders.

Wie is de mooiste KerstMiss uit de Panorama-geschiedenis?

We kwamen met een heuse KerstMissverkiezing op de proppen die moet zijn bedacht tijdens een jolige redactievergadering, dat kan niet anders. “Een KerstMiss, serieus? Doen?”

We deden een aantal weken vóór kerst een oproepje waarna we, het zal u niet verbazen, postzakken vol kregen van dames die zich wel geroepen voelden om een gooi naar de titel te doen. Uit honderden aanmeldingen kozen wij uiteindelijk acht dames waar u, de lezer, op kon stemmen. Niet per post of e-mail, dat was in 1998 nog niet zo vanzelfsprekend als nu, maar ouderwets per telefoon. En niet eens gratis: bellen naar dat 0900-nummer kostte maar liefst een gulden per minuut, dus je moest er wel iets voor overhebben.

De smaakjes waren schoonheidsspecialiste Debby (18), administratief medewerkster Yin Kum (20), huismoeder Cindy (31), studente Tanja (19), receptioniste Rundika (24), onderwijsmedewerkster Vivian (23), nagelstyliste Jennifer (32) en fysiotherapeute Marieke (18), stuk voor stuk schoonheden die maar wat graag onze KerstMiss wilden worden. Schoonheden ook die originele antwoorden probeerden te geven op minder originele vragen als wie of wat moet er bij jou straks onder de boom liggen? Jennifer: “Een donkerblauwe BMW-Cabriolet.” Marieke: “Mijn rijbewijs, voor een auto spaar ik zelf wel.” Yin Kum: “Mijn vriend.”

Dat laatste antwoord is natuurlijk verre van origineel, wat misschien de reden is dat Yin Kum niet won: zij deelde de tweede plaats met Cindy (allebei 14 procent van de stemmen). Wie wel won?

Debby Lehnen, de 18-jarige schoonheidsspecialiste uit Roermond. Op haar stemde meer dan een kwart van onze lezers. Een van die stemmen was van haarzelf, gaf ze onmiddellijk toe: “Eén keertje maar, hoor: dat heeft de uitslag niet beïnvloed, toch?” Dat zal vast niet, en al zou het zo zijn, dan zullen we haar, en vooral onszelf, niet vermoeien met een diepgravend onderzoek. Stel je voor zeg, dat we haar de titel afhandig zouden moeten maken, daar zit niemand op te wachten. Fijne kerst iedereen!