In een koude septembernacht in 2011 wil sportschoolhouder Mondher Bennour nietsvermoedend in de lift naar zijn woning aan de Noorderplassenweg in Almere stappen. Dan klinkt een gesmoord schot uit een pistool met geluiddemper... Deze week in de papieren Panorama: het bizarre relaas over de zoektocht naar de daders van de moord. Komende maandag mogen de verdachten hun verhaal aan de rechter vertellen. In het Panorama-artikel schrijft Henk Strootman, die voor Peter R. de Vries werkte, over zijn contacten met Mondher Bennour. De gewichtenkoning - Bennour schopte het bijna tot Mister World - meldde in juni 2010 via e-mail dat hij meer wist over moord op Leon Rombouts en Manita Koenen:
Een paar dagen later spreek ik de sportschoolhouder op het kantoor van Endemol. Uit onze mailwisseling heb ik intussen begrepen dat zijn volledige naam Mondher Bennour is en dat hij in dubbel opzicht een grote jongen is in de bodybuilderswereld. Aanvankelijk als beoefenaar, wat hem in 1999 bijna de titel Mister World opleverde, en later als trainer en ambassadeur van de krachtsport. Toch is het geen kleerkast die me op die dag in juni 2010 de hand schudt. Wel heeft Bennour duidelijk de bouw en motoriek van iemand die ooit intensief aan sport heeft gedaan. Hij is keurig gekleed, praat bescheiden en komt sympathiek over. Voor iemand met Tunesische roots heeft hij opvallend lichte ogen waarmee hij, zo is me later door mensen uit zijn omgeving verzekerd, 'zowel kon charmeren als imponeren'.
Eén van die conflicten speelt zich af in 2008. Mondher is dan net gescheiden van zijn eerste - Nederlandse - vrouw, met wie hij een dochter heeft. In eerste instantie verloopt de omgangsregeling tussen Mondher en het kind prima, totdat de moeder een nieuwe relatie krijgt. "Ik weet niet of die man zich met de kwestie is gaan bemoeien," zegt een vriend, "maar opeens mocht Mondher het kind alleen nog maar zien als de moeder erbij was. Dat ging lang goed, totdat Mondher op een dag nogal impulsief besloot het meisje niet volgens afspraak mee te nemen naar Disneyland, maar naar de Tunesische zon. Toen heette die vakantie opeens 'ontvoering' en kwam Mondher op teletekst te staan. Eenmaal terug in Nederland werd hij meteen ingerekend en moest hij voor een paar maanden de cel in."