Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Nederlanders zitten achter verkoolde Colombiaan in Brasschaat'

Drie jaar na de vondst van een half verkoold lijk in Brasschaat is de moord opgelost. Dat meldt de Belgische Justitie. B...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Drie jaar na de vondst van een half verkoold lijk in Brasschaat is de moord opgelost. Dat meldt de Belgische Justitie. Behalve een Griekse cafébaas zijn twee Nederlanders aangehouden.Op 6 mei 2010 vindt een wandelaar in Brasschaat, niet ver van de snelweg E19 (Antwerpen-Breda) een half verkoold lichaam. Autopsie wijst uit dat het slachtoffer met geweld om het leven is gebracht en ter plaatse in brand is gestoken. Het onderzoek vlot aanvankelijk niet, waarop de politie gegevens verspreid over het onbekende slachtoffer: hij is 1.67 meter lang, heeft een Christus-tatoeage op zijn linkerborst en draagt een Tommy Hillfiger-hemd.Dankzij een tip aan het Nederlandse Opsporing Verzocht krijgt het lijk een naam: Obrison Cartagena Correa, een 31-jarige Colombiaan. In oktober 2012 besteedt het programma weer aandacht aan de zaak://youtu.be/mgKAPJcgkCMVandaag kunnen de autoriteiten eindelijk uitsluitsel geven. De Vlaamse krant Het Nieuwsblad brengt het volgende verhaal:

Na een minutieus onderzoek van bijna drie jaar, heeft de politie nu achterhaald wat er met de Colombiaan is gebeurd. Cartagena Correa maakte deel uit van een driekoppige strafexpeditie die door de Colombiaanse drugskartels naar Nederland was gestuurd om uit te zoeken wat er met een partij van 200 kilogram cocaïne was gebeurd. De partij was ingevoerd via de haven van Antwerpen, waar de drugs spoorloos verdwenen.Toen de Nederlanders de Colombianen op bezoek kregen, verwezen ze hen door naar de organisatie rond de 78-jarige Griek Eleftherios Papadatos, die aan de Sint-Paulusplaats in Antwerpen het louche café Banana’s uitbaatte. De Griek zou de partij cocaïne hebben laten weghalen, maar tegen zijn partners in Nederland beweerde hij dat er niets in de container te vinden was.De Colombianen streken neer in het Antwerpse Schipperskwartier en kidnapten vervolgens Papadatos en zijn handlanger Carl P., die de Colombianen er schijnbaar van overtuigden dat zij de drugs niet hadden gestolen. Waarna de Colombianen opnieuw druk begonnen uit te oefenen op hun Nederlandse ‘zakenvrienden’.De Nederlanders krijgen genoeg van de dreigende taal van de Colombianen en besluiten om de rollen om te draaien. Obrison Cartagena Correa wordt overmeesterd, neergeschoten en in brand gestoken. De speurders treffen ook gruwelijke bijtwonden aan in het lichaam.