Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Doedens geeft Panorama gelijk: Fred Teeven sloot WEL miljoenendeal

Nadat Panorama en Nieuwsuur vorige maand onthulden dat Fred Teeven in zijn tijd als officier van justitie een miljoenend...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Nadat Panorama en Nieuwsuur vorige maand onthulden dat Fred Teeven in zijn tijd als officier van justitie een miljoenendeal sloot met drugscrimineel Cees H., volgde een kamerdebat dat met een sisser afliep. Minister van Justitie Ivo Opstelten gaf aan dat Cees H. geen 5 tot 6 miljoen gulden, maar 'slechts' 1,25 miljoen van de overheid had ontvangen en mocht vervolgens aanblijven als minister. Vandaag komt er echter een nieuw probleem bij voor Oom Ivo: Piet Doedens geeft ons gelijk.De Volkskrant legt vanochtend een bommetje. Oud-advocaat Piet Doedens beweert in een interview dat Ivo Opstelten in het Kamerdebat naar aanleiding van de Panorama/Nieuwsuur-samenwerking de Kamer onjuist inlichtte.

Volgens Doedens heeft het Openbaar Ministerie op 10 september 2001 bijna 5 miljoen gulden (bijna 2,3 miljoen euro) overgemaakt naar zijn advocatenkantoor, vanwaar het geld naar de drugsbaron werd doorgesluisd. Dat bedrag is vier keer zo hoog als de 1,25 miljoen waarover Opstelten onlangs de Kamer informeerde.
Cees H. heeft volgens Doedens na de deal niet alleen het grootste deel van zijn vermogen, maar ook enkele panden, een jacht, exclusieve auto's en juwelen teruggekregen van het OM. Eveneens werd hem gratie verleend, hij kwam enkele weken vervroegd vrij.
Diverse oppositiepartijen overwegen het vertrouwen in Opstelten op te zeggen zodra ze hard bewijs zien dat zijn verhaal niet klopt. Zowel Opstelten als H.'s advocaten weigeren het bankafschrift te tonen. De advocaten doen dat omdat hun cliënt hiervoor geen toestemming geeft, Opstelten beroept zich op staatsgeheim. D66-Kamerlid Magda Berndsen gaat aan Opstelten vragen om, desnoods vertrouwelijk, bewijs te tonen dat er 'slechts' 1,25 miljoen gulden aan H. is overgemaakt.