Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘OM en minister overlegden over vervolging Wilders’

De zaak rond Geert Wilders over zijn ‘minder-Marokkanen-uitspraak’ krijgt een nieuw hoofdstuk. Uit een geheime nota blijkt dat toenmalig minister Ivo Opstelten en topambtenaren zich hebben bemoeid met vervolging.

‘OM en minister overlegden over vervolging Wilders’

Ivo Opstelten

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws, die de Nota in handen kreeg. Op het document heeft toenmalig minister van Justitie, Yvo Opstelten, geschreven dat hij de zaak rond Geert Wilders wil bespreken met het OM. Dat vindt plaats op 25 september. Uit een mail die eveneens in handen is van RTL blijkt dat het hier wel degelijk om inhoudelijke bemoeienis gaat rondom de zaak.

Nieuw bewijs

Dat is opmerkelijk, aangezien het OM altijd heeft aangegeven dat het op 10 september al had besloten om Geert Wilders definitief te vervolgen. Dat strookt dus niet met de documenten die nu op tafel zijn gekomen.

Geert Wilders

Geert Wilders noemt de opgedoken nota ‘weerzinwekkend’. Hij overweegt dan ook om juridische stappen tegen het OM en Opstelten omdat het zou gaan om een ambtsmisdrijf. Hij hoopt dan ook dat het proces tegen hem wordt stopgezet.