Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Justitie wil De Neus nog drie moorden in zijn schoenen schuiven

Nog meer moorden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Dat justitie Willem Holleeder als opdrachtgever ziet van de moorden op Thomas van der Bijl en Kees Houtman, is sinds afgelopen week bekend.

Maar dat is nog niet alles. Volgens Telegraaf-verslaggever John van den Heuvel wordt De Neus nog veel meer aangerekend. Justitie staat op het punt hem drie andere moorden ten laste te leggen: Hoewel ’s lands beruchtste crimineel afgelopen zaterdag formeel werd gearresteerd voor twee moordzaken en lidmaatschap van een criminele organisatie, onderzoeken politie en Openbaar Ministerie in stilte ook Holleeders veronderstelde betrokkenheid bij de moorden op Willem Endstra (2004), John Mieremet (2005) en Cor van Hout (2003).

En: In alle drie de moordzaken liggen uiterst belastende verklaringen en aanvullend bewijs over Holleeders rol. Het meest concreet zijn die over zijn bemoeienis bij de moord op Mieremet. (...) De in België woonachtige Mieremet week uit naar Thailand waar hij in 2005 door een huurmoordenaar werd geliquideerd. De recherche meent inmiddels te weten wie de dader is en vermoedt dat deze werd geholpen door drie Turken en aangestuurd door Holleeder.

Plus: Mieremet legde voor zijn dood verklaringen af over de mogelijke rol van Holleeder bij de moord op Willem Endstra in 2004.