Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wauw: man traint maand lang als 'The Rock' (FOTO'S)

Elke zondag delen we een webklassieker. Een artikel uit het archief van Panorama.nl dat het delen de moeite waard is. Met vandaag: een beestachtige training.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Dit is wat er gebeurt als een doodnormale vader zich onderdompelt in het trainingsprogramma van Dwayne 'The Rock' Johnson. Wauw!

Je kent Dwayne Johson aka 'The Rock' wel. Van zijn films, van het worstelen, of simpelweg omdat het 43-jarige beest een internatonaal fitnessfenomeen is. Dat hij er - met zijn joekel van een lijf - een werkelijk Spartaans trainingsregime op na houdt, zal geen grote verrassing zijn. En dat brengt ons bij de 37-jarige Amerikaan Mark Webster (niet de darter), die zichzelf omschrijft als een doodnormale werkende vader. Hij besloot rond de geboorte van zijn dochtertje het roer stevig om te gooien. Over zijn beweegredenen zegt Webster tegen de Amerikaanse website TechInsider: ''Ik was goed in vorm toen ik een twintiger was, maar daarna heb ik het laten liggen. Vlak voor de geboorte van mijn dochter, in 2014, raakte in paniek over mijn eigen sterfelijkheid.'' 

In de voetsporen

Dus greep Webster het trainingsprogramma van The Rock erbij en trad hij een maand in de voetsporen van zijn beestachtige, beroemde landgenoot. Zes dagen per week trainen, zeven dagen per week hetzelfde dieet. Nu, een maand later, is hij afgetraind en fit. Daarnaast sprak Johnson op Twitter zijn respect uit voor Webster, die in het dagelijks leven een start-up In New York leidt. Mooi meegenomen! Maar gemakkelijk was het zeker niet. En wie een blik werpt op het op The Rock's geïnspireerde trainingsregime van Webster werpt, zal dat begrijpen.

Kabeljauw, kabeljauw, kabeljauw en kabeljauw

05:00 - Opstaan.

05:40 - In de sportschool, cardio.

06:30 - Ontbijt. Gestoomde kabeljauw, twee hardgekookte eieren en twee bakkies havermout.

06:45 - Krachttraining. Elke dag een andere groep spieren.

08:30 - Terug naar huis, douchen. Daarna dochtertje wekken en samen ontbijten. Opnieuw kabeljauw, met zoete aardappeltjes en groenten. 

09:30 - Aan het werk. Drie verschillende lunchpakketjes, die hij gedurende de werkdag naar binnen werkt. De pakketjes bestaan onder meer uit kip, rijst, groenten en biefstuk.

18:45 - De werkdag zit erop. Webster gaat naar huis, aan tafel met zijn gezin. Opnieuw stouwt hij kabeljauw naar binnen, vergezeld door rijst en salade. Daarnaast bereidt hij de gerechten voor de komende dag(en) voor. 

21:00 - De laatste maaltijd van Marks slopende dag. Een grote omelet, plus een lepeltje visolie. Om het weg te spoelen.

21:45 - Vlak voor het slapen gaan tikt Mark nog even een proteïneshake weg. 

22:00 - Bedtijd. 

Krachtige lijn

Webster at tijdens zijn beestachtige maand dagelijks 5000 calorieën. Maar aankomen deed hij niet. Zijn lichaam veranderde wel. Mark kweekte zichtbaar spieren - de resultaten (en het vele voedsel) zie je in de foto's onder het artikel. Duur was het wel: Mark spendeerde dagelijks zeker 42 dollar op enkel zijn voeding. Nu zijn maand erop zit, houdt hij zich niet meer aan het Spartaanse trainingsregime. Abrupt stoppen doet hij niet - want dat zou ook zomaar eens nadelig voor de gezondheid kunnen zijn. Zowel wat betreft voeding als cardio wil Mark zijn krachtige lijn voortzetten. Al is hij wel he le maal klaar met kabeljauw. Begrijpelijk.

Je moet er maar zin in hebben. Desalniettemin: groot respect!