Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Blind moet weg en Janssen is top - plus de weekendtips om rijk te worden

Na een paasweekend zonder voetbal, is hoofdredacteur Frans Lomans terug. Een bezoekje aan zijn kantoor leverde ons deze...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Na een paasweekend zonder voetbal, is hoofdredacteur Frans Lomans terug. Een bezoekje aan zijn kantoor leverde ons deze voorbeschouwing én voorspelling van dit voetbalweekend op. En wie zijn advies opvolgt, wordt nog rijk ook.

Op het gevaar af dat mensen denken dat Danny Blind mij persoonlijk iets heeft aangedaan (mijn vrouw betast, een familielid van mij op de reservebank gezet), wil ik toch even opmerken dat er na de eerste helft van Nederland – Frankrijk ingegrepen had moeten worden. Als ik de baas van de KNVB was geweest, had ik Blind in de rust ontslagen. Het was de meest beroerde helft die een Nederlands team ooit gespeeld heeft. Plaatsvervangende schaamte voor een wanprestatie die zijn weerga niet kent. Ridicule tactiek met foute spelers op foute plekken. Dat daarna Frankrijk het voor gezien hield, maakte het iets (niet veel) minder pijnlijk. Dat vier dagen later Engeland met een B­elftal aantrad, redde Blind. Maar wie hem en Marco van Basten tijdens die twee wedstrijden op de bank zag zitten kon maar een ding concluderen: die twee hebben een hekel aan hun werk. Ongeïnspireerd en chagrijnig. Wegwezen, dunkt mij.

Lees ook: Danny Blind haat Feyenoord

De twee Vincents

Lees ook: 5 dingen die je nog niet wist over Vincent Janssen

PSV is op

Nog even Cruijff

Lees en zie ook: een ode van André Hazes aan Johan Cruijff en andere legendarische momenten op YouTube

De eredivisievoorspellingen (en wat ze opleveren bij het gokken)