Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

5 feiten over zombies

Ze zijn zo dood als een pier en toch lopen ze, vooral in Hollywoodverhalen, nog altijd rond: mensen verslindende zombies...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Ze zijn zo dood als een pier en toch lopen ze, vooral in Hollywoodverhalen, nog altijd rond: mensen verslindende zombies. Vijf feitjes op een rij.

Feit 1

Feit 2

Levende doden hebben sinds enkele jaren ook hun eigen dag. 8 oktober is Wereld Zombiedag.Lees ook: Lopen er straks zombies op straat? Een uitvinder claimt van wel!

Feit 3

Het enorme succes in Hollywood maakt zombies tot een ware industrie. Volgens voorzichtige schattingen gaat er jaarlijks 10 miljard euro om in zombiemerchandise.

Feit 4

Er bestaat een organisatie die zich actief aan het voorbereiden is op een zombie-uitbraak, de Zombie Coalition Offensive Response Elite (ZOCRE). Iedereen kan voor omgerekend 4 euro lid worden en ontvangt hierna instructies hoe je jezelf het best kunt voorbereiden op een invasie.

Feit 5

Voor zover we weten zijn zombies dus fictief, op een enkele wel heel luie ambtenaar na wellicht. Maar wat nou als de wereld echt te maken zou krijgen met een invasie van zombies? Vier Canadese wiskundigen doen in 2009 onderzoek naar die vraag. Op basis van vele honderden ingewikkelde formules en massa’s hypotheses komen zij met vijf modellen die beschrijven wat het effect van de zombies op de wereld is. De conclusie: in eigenlijk alle modellen betekent het uitbreken van een zombie-invasie hoogstwaarschijnlijk het einde van de mensheid. Ai!

Lees het in Panorama

Benieuwd naar het hele verhaal van onze verslaggever? Lees het in Panorama nr.15. Koop hem in de winkel, bestel hem online of ga naar Blendle.