Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De 4-3 van Liverpool - en andere GEWELDIGE 'ontsnappingen' in de slotseconden (VIDEO'S)

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. De suggestie voor vandaag: Liverpool FC won op eigen veld van Borussia Dortmund, door een goal in de slotseconden. We hebben nog meer geweldige ontsnappingen in de laatste tellen van de wedstrijd op een rijtje gezet.

Gisteren naar Liverpool tegen Dortmund gekeken? Tuurlijk! Wat moet je anders op een donderdagavond? Voor de enkeling die het gemist heeft: Liverpool versloeg Dortmund gisteravond met 4-3, op hun altijd sfeervolle thuisbasis Anfield Road. Liverpool, dat halverwege de tweede helft nog tegen een ronduit kansloze 1-3 achterstand opbokste, verzekerde zich daarmee van een plaats in de halve finale van de Europa League. En dat op de vooravond van de 27ste herdenking van de Hillsborough-ramp, waarin maar liefst 96 supporters van Liverpool om het leven kwamen. 

Een belangrijke goal in de slotseconden: voetbal wordt gewoon niet mooier dan dat. Het zette ons dan ook gelijk aan het denken. Welke fantastische momenten hebben de laatste tellen ons nog meer opgeleverd? Het resultaat is het onderstaande rijtje. Smullen maar!

Lees ook: de beledigingen van Johan Derksen

Wat? Watford!

Het sprookje van Leicester in de Premier League duurt maar voort, maar nog niet zo heel lang geleden streed de ploeg nog om promotie naar de miljardencompetitie. In de halve finale van de play-offs in 2013 kwam Leicester uit tegen Watford. Watford leidt met 2-1, wat betekent dat beide ploegen moeten gaan verlengen. Dan krijgt Leicester, diep in blessuretijd, een penalty. Als die bal in de netten hangt, gaat Leicester door naar de finales. Maar dan.. 

De strijd om Glasgow

The Old Firm: Rangers versus Celtic. Protestant Glasgow versus katholiek Glasgow. Pro-Brits Glasgow tegen Pro-Iers Glasgow. Geen verrassing dat het duel tussen de twee meest succesvolle Schotse clubs één van de meest beladen duels ter wereld is. Als er dan een winnende goal in de allerlaatste tellen van de wedstrijd gemaakt wordt, zijn de rapen gaar.

Kampioenen!

Manchester City kon in 2012 kampioen worden van de Premier League. En dat zou een stunt zijn. Zeker als je beseft dat City nog niet zo heel lang geleden in de onderste regionen van het Engelse voetbal speelde. Maar goed, in 2012 is City - net als in 2016 - een topclub. Op de laatste wedstrijddag gaat echter alles fout. De ploeg geeft een voorsprong tegen de Londense laagvlieger Queens Park Rangers weg. In eigen huis. De concurrentie doet dat niet. Alleen een mirakel kan het kampioenschap voor 'The Citizens' nog veiligstellen. En dat mirakel heet Sergio Aguëro. Adembenemende beelden.

De Gelderse derby

Na de klassieker Ajax-Feyenoord is de Gelderse burenruzie tussen NEC en Vitesse misschien wel de meest beladen wedstrijd van Nederland. Dat levert dan ook vaak prachtige wedstrijden op, bol van strijd in en rond het veld. In het treffen in september 2013 waren de Arnhemmers duidelijk de bovenliggende partij in Nijmegen. Maar het wil niet helemaal lukken. Ballen op de paal, op de lat, een onterecht afgekeurde goal. En dan scoort NEC ook nog een paar minuten voor tijd de gelijkmaker. Toch weet Vitesse nog te winnen, door een goal in de allerlaatste seconden. Schitterend!

Meer 'ontsnappingen' in de laatste seconden zien? Check dan onderstaande video.

Genieten!