Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

In coma geslagen Nick Blackwell stopt met boksen

De Britse bokser Nick Blackwell, die kortgeleden ontwaakte uit een coma, heeft op Twitter aangegeven te stoppen met boks...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De Britse bokser Nick Blackwell, die kortgeleden ontwaakte uit een coma, heeft op Twitter aangegeven te stoppen met boksen. Ook had hij nieuws voor Chris Eubank Jr., de bokser die Blackwell eind maart op genadeloze wijze uit de wedstrijd sloeg..

Het befaamde Wembley in Londen was eind vorige maand tot de nok toe gevuld: de Britse boksers Nick Blackwell en Chris Eubank Jr. vochten in de ring één van de gevechten van de eeuw uit. Op het spel stond het Brits kampioenschap. De titanenstrijd tussen de twee jonge bokshelden liep echter uit op een tragedie. Eubank Jr. was veruit de betere partij en Blackwell kreeg fikse klappen te verduren, totdat de duidelijk verwonde Blackwell in de tiende ronde niet meer verder mocht van de wedstrijdarts. Eubank kreeg de zege en Blackwell verliet het stadion op een brancard. Eenmaal in het ziekenhuis bleek dat hij een bloeding op zijn schedel had. Blackwell werd direct in een kunstmatige coma gebracht.

Bedanken

Daar ontwaakte hij pas enkele dagen geleden uit. De afgelopen dagen heeft Blackwell voor het eerst de publiciteit opgezocht. Op Twitter laat hij weten dat hij stopt met boksen. Hij geeft aan dat hij zijn geliefden niet meer door zo'n hel wil laten gaan. Wel benadrukt dat Blackwell bij de sport betrokken wil blijven. Ook neemt hij vanuit zijn ziekenhuisbed uitvoerig de tijd om alle fans (persoonlijk) voor hun steun te bedanken.

Geen ''hard feelings''?

Al gauw ontving Blackwell een tweet van Chris Eubank Jr., de kersverse Britse kampioen in de middelste gewichtsklasse. Eubank Jr. liet weten te hopen dat er GEEN ''hard feelings'' waren. Blackwell liet Eubank Jr. weten dat hij geen wrok koesterde. Hij benadrukte dat beide mannen hun werk deden. Daarnaast hoopte Blackwell, die zichzelf een ware Engelse gentleman toonde, dat het ook goed ging met Eubank Jr. Wauw!

Dit maakt boksen zo'n prachtige sport!