Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Twintig jaar terug geadopteerde beer leeft nog steeds vrolijk met zijn baasjes (FOTO'S)

Ruim twintig jaar geleden werd een beertje opgevangen door een bezorgd Russisch stel. Vandaag de dag woont de inmiddels...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Ruim twintig jaar geleden werd een beertje opgevangen door een bezorgd Russisch stel. Vandaag de dag woont de inmiddels volwassen beer Stepan nog altijd gezellig bij zijn adoptieouders. En dat levert schitterend beeld op.

Yuriy en Svetlana Panteleenko, woonachtig aan de rand van metropool Moskou, vormen - samen met hun 'adoptiekind' Stepan geen doorsnee gezin. Stepan, het huisdier, is een volgroeide beer. En voor beren moeten we vooral héél wegrennen, mochten we ze ooit tegenkomen. Toch? Nou, niet als je Stepan tegen het imposante lijf loopt. De 23-jarige beer - die ooit als verwonde, door zijn moeder achtergelaten baby werd gevonden door jagers - is na al die jaren hartstikke menselijk geworden. De 'GVR', dus, maar dan nét een beetje anders. 

Lees ook: boze kameel bijt hoofd baasje af

Voetbal en tv

Stepan houdt van voetballen, kijkt graag met zijn baasjes/ouders televisie, watert de planten in de tuin en eet zelfs met Yuriy en Svetlana aan tafel. Eten, dat kan 'ie wel. Dagelijks verorbert het zo'n 136 kilogram wegende beest zo'n 25 kilo aan vis, groenten en eieren. De vriendelijke veelvraat schittert daarnaast in tal van films en fotoshoots. 

Afkloppen

Svetlana : ''Hij houdt ontzettend veel van mensen en hij is een heel sociale beer. Ondanks wat anderen zullen denken, is hij helemaal niet agressief. We zijn nog nooit gebeten door Stepan''. Mooi, maar wel even afkloppen. Gewoon, voor de zekerheid.

Dit kan alleen in Rusland.