Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Leidse Turk voor tweede keer in korte tijd slachtoffer liquidatiepoging

De man die gisteren in Leiden op straat werd neergeschoten, was in november ook al het slachtoffer van een mislukte liqu...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De man die gisteren in Leiden op straat werd neergeschoten, was in november ook al het slachtoffer van een mislukte liquidatiepoging. Het slachtoffer, een Leidenaar van Turkse afkomst, ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

't Gaat om de 50-jarige Turkse Nederlander Zeynel E., voormalig directeur van bouwbedrijf Ocean Construction. Hij werd vorig jaar november neergeschoten in Amsterdam-West, in het kantoorpand van zijn bedrijf aan de Derkinderenstraat. Opvallend is dat een maand voor de mislukte liquidatie in datzelfde pand met geweerschoten een eind kwam aan het leven van oud-advocaat Haydar Zengin (37). Deze Nederturk had wel wat weg van E. 

Verband

De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze twee zaken. Intussen ligt E. in het ziekenhuis. Martin Kok, ex-crimineel en misdaadverslaggever, schrijft op zijn misdaadblog Vlinderscrime dat het een klein wonder mag heten dat E. de liquidatiepoging heeft overleefd. Hij zou vijf keer geraakt zijn, waaronder één keer in zijn buik. Martin Kok was overigens de eerste die wist te melden dat het slachtoffer Zeynel E. was. Van de daders ontbreekt overigens nog elk spoor.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.