Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Duizenden Japanners zijn in 2015 verdwenen, ze hebben één ding gemeen

In Japan zijn het afgelopen jaar zeker 12.000 mensen verdwenen. Ze hadden één belangrijk kenmerk gemeen....

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In Japan zijn het afgelopen jaar zeker 12.000 mensen verdwenen. Ze hadden één belangrijk kenmerk gemeen.

Al zou het misschien niet erg opvallen, 't is alsof alle bewoners van Appingedam van de één op de andere dag in rook op zouden gaan: 12.208 Japanners verdwenen afgelopen jaar spoorloos in het oude én sterk vergrijsde eilandenrijk. Het daadwerkelijke aantal vermisten ligt hoger in Japan, maar de 12.208 ongelukkigen hebben gemeen dat zij allen aan dementie lijden. De meesten van hen liepen simpelweg weg, het ongewisse in.

Gevreesd

Een groot deel van de duizenden vermisten werd gelukkig binnen een week weer teruggevonden. Daar staat, zeer schrikwekkend, tegenover dat maar liefst 479 van de verdwenen dementen dood werd aangetroffen. Zo'n 150 patiënten zijn nog altijd spoorloos. Gevreesd wordt dat ook zij niet meer in leven zijn. 

Lees en zie ook: pestdokter maakt Engelse stad onveilig

Toename

De Japanse overheid spreekt van een fikse toename van het aantal vermiste dementen ten opzichte van het jaar 2014. Concrete verklaringen zijn er niet: in Japan wonen nou eenmaal ontzettend veel bejaarden, dus kampt het Aziatische land relatief gezien met veel dementie. Daarnaast zouden veel Japanners onvoldoende kunnen zorgen voor hun demente familieleden. 

Een zorgelijke ontwikkeling..