Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Amsterdam in de ban van nepagenten: deze idioten in politiepak gingen ze voor

De politie van Amsterdam is sinds gisteren op zoek naar twee mannen die zich voor doen als agenten. Het is niet de eers...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De politie van Amsterdam is sinds gisteren op zoek naar twee mannen die zich voor doen als agenten.

Het is niet de eerste keer dat de politie te maken heeft met idioten in een politiepak. 

Mei 2016

In Landgraaf raakten in mei twee mensen gewond nadat twee nepagenten probeerden een woning te overvallen. Tijdens de overval ontstond een worsteling waarbij een bewoner en een overvaller gewond raakten.

April 2016

In april werden in Arnhem twee mannen veroordeeld die verkleed als agent bejaarden geld en andere waardevolle eigendommen afhandig maakten. Met een vals identiteitsbewijs maakten de twee zo'n 10.000 euro buit. Hiervoor kregen zij respectievelijk vijf jaar celstraf. 

Februari 2016

Een dertigjarige Duitser deed zich in München in de deelstaat Beieren voor als politieagent. Hij viel door de mand door een onherkenbare patrouillewagen aan te houden. Zelf verklaart hij enkel zijn zwaailicht te willen testen.

December 2015

Een man probeerde verkleed als agent cocaïne van Amsterdam naar Groot-Brittannië te smokkelen. Bij de ingang van de Kanaaltunnel werd hij gepakt met 60 kilo zuivere cocaïne ter waarde van 11 miljoen euro in zijn kofferbak.

Februari 2015

De politie in Den Haag waarschuwde begin vorig jaar voor een man die zich voordeed als agent en mensen opbelde met het nieuws dat zij een dierbare zijn verloren. Echt kwaad heeft de beller niet in de zin. De politie spreekt dan ook van een "misselijkmakende grappenmaker". 

Augustus 2013

Ook een Amerikaan in New Mexico dacht als nep-agent weg te komen met het monteren van een zwaailicht op zijn truck. Toen hij per ongeluk echte agenten aanhield, viel hij door de mand en moest hij zich verantwoorden voor de rechter.