Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Check die Trailer! Peter en de Draak

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de remake van een oude Disney-klassieker: Peter en de Draak.

De film Peter en de Draak (Pete's Dragon) uit 1977 was een absoluut pareltje in de Disneygeschiedenis en is samen met Who Framed Roger Rabbit? (1988) en Mary Poppins (1964) één van de weinige films waarbij animatiekarakters samengevoegd werden met echte acteurs. In de originele familiefilm is Peter echt en is de draak getekend. In de remake nu bijna veertig jaar later is opnieuw Peter echt en is zijn vuurspugende maatje wederom getekend, zij het digitaal ditmaal.Lees ook: TrailerTrash The Great WallHet verhaal

Wanneer Grace (Bryce Dallas Howard – The Village, Jurassic World) op een dag in het uitgestrekte bos rondom haar woonplaats het zesjarige weesjongentje Peter (Oakes Fegley – Fort Bliss, This is Where I Leave You) aantreft, weet ze in eerste instantie niet wat ze met hem aanmoet. De jongen zegt al die tijd in het duistere bos gewoond te hebben. Niet in zijn eentje, maar met Elliott, zijn beste maatje en toevallig een groene draak. Grace gelooft in eerste instantie maar weinig van Peters verhaal, maar herinnert zich dan de fantasierijke vertellingen van haar eigen vader, Meneer Meacham (de inmiddels tachtigjarige Hollywoodveteraan Robert Redford – The Sting, Out of Africa). Ook zijn vertelsels gaan over de wonderlijke wereld van het bos en over draken. Zou er dan tóch iets van waarheid in Peter's verhaal zitten?Lees ook: TrailerTrash Kong: The AccountantCheck die trailer!

Samen met Peter en haar dochter Natalie (Oona Lawrence – Bad Moms, Southpaw) gaat Grace op onderzoek uit in het bos. Is er inderdaad een draak en is hij echt vriendelijk, of is het een gruwelijk monster? Met Peter en de Draak keert Disney terug naar haar roots en het lijkt het begin van een nieuwe trend. Volgend jaar komt de anitmatiestudio namelijk ook met een remake van Mary Poppins. De terugkeer van de familiefilm, een goed idee? Check deze trailer en oordeel zelf!Peter en de Draak is vanaf woensdag 5 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.