Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Deze week in Panorama: Help ik heb verzamelwoede (DEEL I)

Wie wat bewaart, die heeft wat. Vandaar dat zoveel mannen behept zijn met een bijna onverzadigbare verzamelwoede. Wat ze...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Wie wat bewaart, die heeft wat. Vandaar dat zoveel mannen behept zijn met een bijna onverzadigbare verzamelwoede. Wat ze allemaal bij elkaar sprokkelen: van penissen op sterk water tot Trabantjes. 

Navelpluis

Bibliothecaris Graham Barker uit Perth begon ermee in 1984, op 19-jarige leeftijd: navelpluis verzamelen. “Ik wilde weten hoeveel navelpluis een mens kan produceren,” legt hij uit aan een plaatselijke krant. Zijn levensdoel: een hoofdkussen helemaal vullen met eigen navelpluis! Na 26 jaar noeste arbeid (lees: navelstaren én -peuteren) volgt daar dan eindelijk de erkenning: Graham krijgt een plek in het Guinness Book of WorldRecords. Zijn verzameling navelpluis weegt inmiddels 22,1 gram en beslaat maar liefst drie jampotten. Op naar dat hoofdkussen, Graham!

Opmerkelijk

Mocht u geïnspireerd zijn geraakt en ook uw eigen navelpluis willen verzamelen, dan heeft Graham een tip voor u: “De hoeveelheid pluis in je navel is sterk afhankelijk van de kleding die je draagt. Thermisch ondergoed geeft de beste resultaten.” 

Lees het in Panorama

Deze en meer verzamelverhalen vind je deze week in Panorama. Bestel het blad online of lees het artikel op Blendle.