Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Deze week in Panorama: Help ik heb verzamelwoede (DEEL II)

Wie wat bewaart, die heeft wat. Vandaar dat zoveel mannen behept zijn met een bijna onverzadigbare verzamelwoede. Wat ze...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Wie wat bewaart, die heeft wat. Vandaar dat zoveel mannen behept zijn met een bijna onverzadigbare verzamelwoede. Wat ze allemaal bij elkaar sprokkelen: van penissen op sterk water tot Trabantjes. 

Kunstgebitten

Hans van Wijland uit Enschede heeft zo zijn passie. Meneer verzamelt kunstgebitten. Maar ook gebruikte gehoorapparaten, beenprotheses en kunstogen genieten zijn warme belangstelling. Hoe het zo is gekomen? Op een dag haalde de 71-jarige Van Wijland spulletjes op voor een rommelmarkt en daar zat een kunstgebit tussen. “Dat vond ik wel leuk,” aldus Hans, “dus ik wilde er wel meer hebben.” Van het één kwam het ander en nu heeft Hans 117 kunstgebitten, die hij trots op de vensterbank van zijn voorkamerraam heeft uitgestald.

Slim van Hans: mensen die hun oude kunstgebit kwijt willen, weten hem zo te vinden. Ze gooien hun tweedehandsje nu bij hem door de brievenbus.

Opmerkelijk

Vies? Welnee!

Wat Hans het meeste opvalt is dat mensen die zijn verzameling komen bewonderen, ook altijd een kunstgebit willen passen.

Lees het in Panorama

Deze en meer verzamelverhalen vind je deze week in Panorama. Bestel het blad online of lees het artikel op Blendle.