Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Toiletpapier op smerige wc-bril? Helpt niet!

Leg nooit meer een beschermlaagje van toiletpapier aan op een wc-bril. We hebben er allemaal weleens&nbs...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Leg nooit meer een beschermlaagje van toiletpapier aan op een wc-bril.

We hebben er allemaal weleens aan moeten geloven. Een boodschap doen op een smerig openbaar toilet waarop de remsporen lijken te bewegen. Menig trein- of festivalganger weet ervan. Maar zelfs dan is het beter om geen beschermlaagje wc-papier aan te brengen, want wat blijkt: 't helpt geen reet. Sterker nog, het is juist minder hygiënisch.

Kleien

Het blijft natuurlijk een ongelooflijk smerige gedachte om te moeten gaan zitten op een plek waar duizenden mensen je al zijn voor geweest. In een stank die niet te harden is een kunstwerk kleien. Maar soms is er geen andere keuze, want als je moet.. dan moet je. Hoe zwaar de bevalling ook is.

Lees en zie ook: ijsblokjes: meer bacteriën dan toiletwater

Geen kwaad

Amerikaan William Schaffer, professor preventieve geneeskunde, zei tegen Huffington Post: ''Toiletpotten zijn gemaakt om geen bacteriën over te brengen, het kan dus geen kwaad om te gaan zitten op een wc, je zal niets oplopen''. Maar waar hangen al die bacteriën dan uit, horen we je denken? Juist, die krioelen op de wc-rol. Iedereen die gebruikt maakt van de wc zit met zijn vieze vingers aan het toiletpapier. En iedere keer dat er wordt doorgetrokken vliegen miljoenen bacteriën door de lucht. Het toiletpapier absorbeert die vervolgens weer.

Even een feitje tussen door: wist jij dat een toetsenbord ruim 20.000 keer viezer is dan een wc?

Lees en zie ook: 'killerbacterie' doet vrezen voor het ergste

Huid

Maar niet gevreesd. Toen God ons schiep plaatste hij een beschermlaagje op ons lichaam - vast met de wc’s uit de Hel in gedachte. Onze huid is namelijk een natuurlijke barrière om bacteriën tegen te houden. En daarnaast zitten dezelfde bacteriën uit de pot allang in ons lichaam. Mocht dit je nog steeds niet overtuigen, is de-er-boven-hangen-techniek je laatste redmiddel. Werk je ondertussen tenminste nog even aan de hamstrings.

Lees en zie ook: moeder treft ongedierte aan in 'bucket' gefrituurde kip (FOTO'S)

We kunnen de pot op.