Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Check die Trailer! Moana

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de nieuwste van Disney: Moana.

Hoe geweldig moet het zijn om animator te zijn bij Disney? De hele dag een beetje tekenen, op papier of digitaal op de computer en spelen met de raarste hersenspinsels die sprookjesschrijvers maar kunnen bedenken. Van een houten pop die tot leven komt (Pinocchio) en een jonge welp die zijn door diens broer vermoorde vader moet opvolgen (The Lion King), tot een vliegende jongen tussen de piraten (Peter Pan) en een roedel van 99 puppy's en twee volwassen honden (101 Dalmations). Je kunt het zo gek niet bedenken of er kan wel een animatiefilm van gemaakt worden.

Lees ook: TrailerTrash XXX: The Return of Xander Cage

Vaiana

Nu is er dus Moana of Vaiana, zoals ie in Nederland gaat heten. Een animatiefilm over de avontuurlijke en dappere Vaiana, die één grote missie heeft: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet Vaiana halfgod, Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit. Of zo.

Lees ook: TrailerTrash Logan

Check die trailer!

Regisseurs Ron Clements en John Musker hebben al de nodige ervaring met Disneyfilms en maakten samen eerder onder andere al De Kleine Zeemeermin, Aladdin en De Prinses en de Kikker. De 15-jarige geboren Hawaiiaanse Auli'i Cravalho maakt haar filmdebuut en mag de stem van hoofdpersonage Moana inspreken. Daarbij wordt ze onder andere geholpen door Alan Tudyk (Frozen, Serenity), ex-Pussycat Doll zangeres Nicole Scherzinger (The X Factor) en Dwayne 'The Rock' Johnson (Fast & Furious 6, Hercules). Heeft Disney opnieuw filmgoud in handen? Check die trailer en oordeel zelf!

Moana draait vanaf woensdag 20 november in de Nederlandse bioscopen.