Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Check die trailer! King Arthur: Legend of the Sword

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op King Arthur: Legend of the Sword.

De legende duurt voort. Een jonge Arthur, gespeeld door Charlie Hunnam (Sons Of Anarchy, Green Street Hooligans), heeft geen besef van zijn koninklijke afkomst, totdat hij het legendarische zwaard Excalibur uit een steen trekt. Zijn leven verandert in één klap van een simpele straatvechter tot een levende legende met een volk aan zijn voeten. Blootgesteld aan de invloed van het zwaard staat hij plotseling voor de gedwongen keuze wat te doen met zijn nieuw verkregen krachten. Hij zint op wraak. Wraak op de tiran Vortigern, gespeeld door Jude Law (The Holiday, Side Effects), die Arthurs ouders vermoordde en daarmee zijn aanspraak op de troon van hem afnam.

Lees en zie ook: check die trailer! Scorsese's Silence

Lees en zie ook: check die trailer! War for the Planet of the Apes

Episch

Regisseur Guy Ritchie, bekend van misdaadfilms als Snatch (2000) en RocknRolla (2008), gooit het epische, maar welbekende verhaal over een ietwat andere, humoristische boeg. Wat een frisse wind is en de legende ten goede komt. In de film wordt Charlie Hunnam ook bijgestaan door Eric Bana (Lone Survivor, Munich), Djimon Hounsou (Blood Diamond) en Àstrid Bergès-Frisbey (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides). Kortom een veelbelovende cast in een veelbelovende film.

Lees en zie ook: check die trailer! Dunkirk

King Arthur: Legend of the Sword verschijnt op 12 mei in de Nederlandse bioscopen