Trailer trash

Check die trailer! War for the Planet of the Apes

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op War for the Planet of the Apes.

War for the Planet of the Apes is het vervolg op de Amerikaanse sciencefiction-films Rise of the Planet of the Apes en Dawn of the Planet of the Apes, die op hun beurt weer een vervolg gaven aan de originele Planet of the Apes-serie uit de jaren zestig en zeventig. In het nieuwe deel escaleert het conflict tussen de mensheid en apen nog verder: we kunnen een totale oorlog tussen de twee partijen verwachten. Ceasar en zijn apen gaan de strijd aangaan met een superieur mensenleger dat onder leiding staat van de meedogenloze Colonel - gespeeld door Emmy-winnaar Woody Harrelson, bekend van onder meer Now You See Me en The Hunger Games.

Oog in oog

Na het lijden van zware verliezen worstelt Ceasar - leider van de apen - met zijn dieper gelegen donkere instincten om zijn gesneuvelde soortgenoten te wreken. De twee leiders komen oog in oog te staan en de uitkomst van hun gevecht bepaalt het lot van beide soorten én dat van de toekomst van de planeet. Wie staat, als het stof neer is gedaald, nog overeind?

Lees en zie ook: check die trailer! Dunkirk

Kaskraker

Net zoals bij de vorige delen uit de succesvolle franchise valt de regie in de vertrouwde handen van Matt Reeves, die ook 10 Cloverfield Lane regisseerde. Het geschreven scenario komt nog steeds uit de pen van Mark Bomback, die het scenario voor de voorgaande delen, maar ook voor Total Recall en The Wolverine schreef. Kortom: met zulke namen achter de schermen belooft de film opnieuw een groot spektakel te worden. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Lees en zie ook: check die trailer! Scorsese's Silence

War for the Planet of the Apes verschijnt volgend jaar op 14 juli in de Nederlandse bioscopen.