Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tien feiten over Mark Zuckerberg en Facebook (VIDEO)

De rijken der aarde verdienen in zeer korte tijd werkelijk belachelijke bedragen, maar de schatrijke Mark Zuck...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De rijken der aarde verdienen in zeer korte tijd werkelijk belachelijke bedragen, maar de schatrijke Mark Zuckerberg spant dit jaar overduidelijk de kroon. Hij verdiende in slechts twee weken tijd genoeg voor een flink aantal generaties nageslacht.

De 32-jarige Amerikaan, oprichter van Facebook, wist in de eerste twee weken van dit jaar maar liefst 4,7 miljard euro te verdienen. Wat hem tot dusver de grootste verdiener van 2017 maakt. Om nou te zeggen dat Mark goed in de slappe was zit, is voor de man met een vermogen van 57 miljard wat zacht uitgedrukt. Forbes noemt hem op dit moment de op vier na rijkste persoon ter wereld.

Lees en zie ook: totaal absurd: acht miljardairs bezitten evenveel als armste helft van de wereld

Leeuwendeel

Het leeuwendeel van zijn verdiensten in dit jaar is af te schrijven op de stijgende waarden van Facebook-aandelen. De CEO van Facebook bezit er zelf zo'n 410 miljoen van. Het gaat dus goed met het sociale netwerk. Vandaar dat wij vijf interessante en vijf bizarre feitjes over Facebook en Mark Zuckerberg even op een rijtje hebben gezet.

Lees en zie ook: ooit keihard afgewezen op Facebook? Zo kom je erachter!

De interessante feitjes

5. Mark Zuckerberg is het baasje van een Puli (Hongaarse herdershond), Beast. Zijn fanpage heeft meer dan 1,5 miljoen volgers. Het gemiddelde aantal vrienden op Facebook is 338, dus een hoop mensen kunnen daar nog een puntje aan zuigen.

4. Posts gepubliceerd tussen 10 en 11 uur 's avonds krijgen gemiddeld 88% meer interacties dan publicaties op andere tijden. Dus ben je op likes berust, weet dan wat je te doen staat.

3. Iedere minuut dat Facebook platligt kost het bedrijf ongeveer 24.420 dollar. In augustus 2014 kostte negentien minuten storing het bedrijf meer dan vier ton. En wij dachten dat wij toen boos waren.

2. Facebook groeit met acht personen per seconde, oftewel: 7246 nieuwe gebruikers per kwartier.

1. De reden dat Facebook de kleur blauw gebruikt, is omdat Mark Zuckerberg deels kleurenblind is. Hij ziet geen rood en/of groen.

Lees en zie ook: wat je nooit op Facebook moet zetten

De bizarre feitjes

1. In China kan men sinds 2009 niet op Facebook door een overheidsblokkade.

2. Per dag zijn er 600.000 pogingen om Facebook-accounts te hacken.

3. Facebook houdt bij welke sites je bezoekt, zelf nadat je bent uitgelogd.

4. Er zitten ongeveer dertig miljoen overleden mensen op Facebook.

5. Er zijn meerdere mensen vermoord, omdat zij iemand hadden 'ontvriend' op Facebook. 

Weten we dat ook weer!