Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek naar liquidatie Leon Villevooije in volle gang

Wie waren daar? En waarom? De politie wil graag in contact komen met mensen die in de middag of vroege avond van woensda...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Wie waren daar? En waarom? De politie wil graag in contact komen met mensen die in de middag of vroege avond van woensdag 1 februari in de omgeving van de Baksevenweg in Berkel Enschot zijn geweest en daar mogelijk opvallende of afwijkende situaties hebben gezien. Op die dag, even na 18.30 uur, komen brandweermannen uit de omgeving in actie voor een autobrand aan de Koebrugseweg in Oisterwijk. Het lijkt aanvankelijk nog een routineklus. Maar even rond de klok van zeven ligt ineens alles anders. De brandblussers schrikken zich een hoedje wanneer zij die een stoffelijk overschot aantreffen in de zwartgeblakerde Caddy. Die bestelwagen behoort toe aan Leon Villevooije uit Moergestel. De politie ontdekt al snel door het natrekken van de kentekenplaat dat hij ook degene die door de daders van deze brute brandliquidatie in de wagen is achter gelaten. Men trekt de hele omgeving na maar de vogel is gevlogen. Er komen geen verdachten vast te zitten. 

Leon Villevooije is tot de dag van zijn dood een van de verdachten in een groot drugsonderzoek. Hij had een dag na de liquidatie zelfs moeten voorkomen in een proces dat daar op betrekking heeft. Op 4 april 2016 doet de politie een groot aantal invallen in Zuid Nederland. Doel is om de lokale xtc- en amfetamine-productie en handel een slag toe te brengen. Centraal bij vrijwel alle invallen die dag staat de betrokkenheid van de opgepakte verdachten bij een entertainment-verhuurbedrijf genaamd Party King in Best (Noord-Brabant). Ook Villevooije is bij dit onderzoek een van de verdachten. Men vindt bij zijn autobedrijf een ruimte waarin een drugslab is gebouwd. Maar is dat ook de aanleiding geweest voor de gruwelijke dood die hij nu heeft moeten ondergaan? Wat speelde er kort voor zijn dood nog meer? Hij is de tweede autohandelaar in de omgeving van Tilburg die binnen een maand om het leven komt bij een gewelddadige afrekening in de onderwereld. De Tilburgse woonwagenbewoner Peet van der Linden gaat hem een maand eerder voor. 

Uit buurtonderzoek, dat door de politie wordt ingesteld, blijkt dat er korte tijd voor de brandmelding enkele personen in de omgeving zijn gezien. Het gaat hier onder meer om een jonge vrouw op een fiets en een man en een vrouw in een rode Opel Corsa. Ook is het onderzoeksteam op zoek naar een man met een bestelbus die daar in de omgeving is gesignaleerd en twee fietsende mannen in blauwe werkkleding, zo bleek uit een uitzending van Opsporing Verzocht van gisterenavond. Kijk dit item hier terug. Gek genoeg ontbreekt de vraag die ons in ieder geval zeer boeit: wie heeft Leon zelf die dag nog in actie gezien? Wie heeft hem gesproken? Waar ging zijn laatste afspraak naartoe? Was hij al in dit bosrijke gebied aanwezig of is hij hierheen gebracht?

Inmiddels heeft de politie in Tilburg bekend gemaakt dat er al vijf tips zijn binnengekomen. Er werken nu ruim 25 rechercheurs aan de zaak.