Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Lima (P): Een man, drie dood, negen gewond

Het is 17 februari 2017. Twee dagen geleden dus. De avond is ingevallen in Lima, de hoofdstad van Peru, wanneer een man...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het is 17 februari 2017. Twee dagen geleden dus. De avond is ingevallen in Lima, de hoofdstad van Peru, wanneer een man plotseling in een klein restaurant begint te schieten op personeel en bezoekers. Eduaro Romero is zijn naam, hij is 32 jaar oud. Wat de aanleiding voor de schietpartij is, is nog onduidelijk. Vermoedelijk een overval die niet geheel naar Romero's wens verliep. Te weinig geld in de kassa. Bezoekers van de eettent die zich plots als 'held' gingen gedragen. Het leidt er in ieder geval toe dat Romero drie mensen doodt, en nog eens negen anderen verwondt. Wat duidt op rondvliegende kogels. De politie zal hem later zelf doden, zodra hij op de vlucht is geslagen. Een vlucht overigens waarbij hij ook nog eens is gaan schieten, getuige het lichaam van de vrouw die op bijgaande foto is neergeschoten.

Het is een massaslachting waar zelfs een land als Peru van opschrikt. De afgelopen vier maanden vond er totaal geen moord plaats in Lima. Deze geweldsexplosie is in die zin nauwelijks te plaatsen. De politie heeft de zaak in onderzoek en zegt snel met resultaten te komen.