Man die aangifte deed tegen Klaas Otto was aanwezig bij liquidatie Peet van der Linde

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over?
@media (max-width: 679px){#fig-65daa5f74bb85 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65daa5f74bb85 img{#fig-65daa5f74bb85 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65daa5f74bb85 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65daa5f74bb85 img{#fig-65daa5f74bb85 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65daa5f74bb85 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65daa5f74bb85 img{#fig-65daa5f74bb85 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65daa5f74bb85 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65daa5f74bb85 img{#fig-65daa5f74bb85 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: de nieuwe aangifte tegen Klaas Otto.

Het net rondom Klaas Otto lijkt zich te sluiten. En dat heeft alles te maken met een zeer recente aangifte tegen de voormalige No Surrender-general die is binnengekomen bij de politie. De man die aangifte deed is de vader van de vriendin van de zoon van Otto. Ofwel: de schoonvader van zijn zoon. Deze persoon, afkomstig uit Etten Leur zou nogal brisante verklaringen over Otto hebben afgelegd. Ten eerste heeft hij een ontmoeting van Otto met diens handlanger Janus de V. heimelijk vastgelegd op film. Maar mogelijk zit er nog veel brisantere informatie in het vat van deze getuige. Hij zou aanwezig zijn geweest bij de liquidatie van Peet van der Linde, januari dit jaar in  Breda. Dit schreven wij daar toen over, hier en hier.

Het beeld dat nu oprijst is dat van een drietal mannen, Otto, Peet en deze nieuwe getuige dat elkaar bijzonder goed kende, zowel op zakelijk vlak als op vriendschappelijk vlak. En dat die vriendschap een cruciaal onderdeel gaat vormen in het vervolg van Otto's zaak, waarbij hij wordt verdacht van afpersing en beïnvloeding van getuigen.

Voor bij de koffieautomaat alle feiten nog even op een rij:

Feit 1 is dat Peet van der Linde nog een getuigenis omtrent diens autohandel met Klaas Otto bij het OM zou gaan afleggen, of daar althans voor gevraagd was. 

Feit 2 is dat de huidige aangiftepleger tegen Otto op stap is met Peet van de Linde op 6 januari. Zij bezoeken samen Café het Hoekske aan het Dijkplein in Breda. Daarbij gaan zij samen naar buiten om een sigaret te roken. Dat is het moment dat Van der Linde wordt gedood door een schutter, die volgens de speurneuzen achter Opsporing Verzocht al klaar moet hebben gestaan in de nabijgelegen Lunetstraat. De man die ziet hoe Van der Linden is vermoord wordt onmiddellijk ondervraagd door de politie.

Feit 3 is dat diezelfde medestander van een koelbloedige liquidatie vervolgens niet uitgenodigd is op de begrafenis van Peet van der Linde. Diens familie heeft kennelijk argwaan. Otto is al helemaal niet aanwezig bij dit afscheid van zijn vriend, want die zit dan nog vast. Deze informatie komt trouwens van Crimesite.

Feit 4 is dat de aangiftepleger en liquidatiegetuige vorige week een ontmoeting heeft belegd in zijn woning in Etten Leur met Klaas Otto, diens rechterhand Janus de V. en zichzelf. Hij neemt die bijeenkomst op met een verborgen camera en speelt die beelden vervolgens door aan justitie. Bovendien doet hij ook aangifte van afpersing door Otto. Het is dan duidelijk dat Otto de voorwaarden voor zijn vrijlating schendt, want hij mag geen contact hebben met medeverdachten in zijn eigen zaak, mensen zoals Janus de V. De aangifte van afpersing komt daar nog eens bovenop, als een deksel op de neus. De advocaat van Otto - Louis de Léon - reageert daarop met de volgende misschien wel veelzeggende zin: "Deze man probeert zijn eigen straatje schoon te vegen, zoals we wel meer hebben meegemaakt in deze zaak."

Feit 5 is dat Otto meteen na het binnenkomen van de aangifte wordt opgepakt en opnieuw wordt vastgezet. Nu met het nodige geweld, door een Arrestatie Team, zoals wij eerder deze week al berichtten. Wat de uitleg van justitie zal zijn is nog niet duidelijk maar al wel een vaststaand feit is dat men deze aangifte met beide handen aangrijpt.

 Op de foto hierboven Peet van der Linde. Beeld: Opsporing Verzocht.