Bewegende beelden van ontvoering Ronald Maurits (VIDEO)

Tijd voor een filmpje. Het gaat om beelden die al enige tijd rondzwerven maar een nieuwe lading krijgen naarmate er meer...
@media (max-width: 679px){#fig-65e1bacdecdb4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1bacdecdb4 img{#fig-65e1bacdecdb4 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65e1bacdecdb4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1bacdecdb4 img{#fig-65e1bacdecdb4 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65e1bacdecdb4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1bacdecdb4 img{#fig-65e1bacdecdb4 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65e1bacdecdb4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e1bacdecdb4 img{#fig-65e1bacdecdb4 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Tijd voor een filmpje. Het gaat om beelden die al enige tijd rondzwerven maar een nieuwe lading krijgen naarmate er meer over bekend wordt wat er op te zien is.

Wat zien we hier?

Dit is een mysterieuze  kidnap - drie maanden geleden - van een persoon die betrokken is in het milieu; ene Ronald Maurits, waarover uiteraard al veel is geschreven, ondermeer hier en hier. Hij is financieel makelaar, komt oorspronkelijk uit Utrecht, en houdt een kennel met Zuid-Afrikaanse Boerboele-honden aan huis. Van die beesten die tegen je aanspringen en dan moet je sterk in je schoenen staan om niet om te vallen.

In verband met deze kidnap, die plaatsvond in december vorig jaar is vorige week een rij-schoolhoudster uit Oss opgepakt die voorkomt in een ander artikel dat we vandaag publiceren: De Panorama-Misdaadklassieker: Kogelregen op de A73. Dat is de actuele aanleiding om nog eens terug te kijken naar dit filmpje, zeg maar.

Die rij-schoolhoudster is overigens aangehouden nadat er een maand geleden al eerder zes andere mensen zijn vastgezet. De politie heeft namelijk in februari zes mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van de 53-jarige Maurits. Die verdachten, dat zijn twee mannen uit Breda (50 en 29), twee Tilburgers (36 en 30), een Rotterdammer van 59 en een man van 67 uit Alphen aan den Rijn.

Kijkt u even mee. Zo gaat dat dus, een ontvoering. Vasthouden, iemand uit zijn wagen halen en in de achterbak proppen. In dit geval wordt de ontvoerde persoon in een BMW geladen. De kidnappers deden zich voor als politiemensen, zo kwam later naar buiten. Dat valt niet direct aan deze beelden te zien. Maar het is ook weer niet onmogelijk. Ze zouden dan een soort nep-Arrestatie Team zijn geweest. 

Enfin. Ze nemen Ronald mee in Doornspijk, bedreigen hem onderweg zwaar. Hij zal in de brand worden gestoken, zo roepen zijn ontvoerders. Hij krijgt trappen tegen het lichaam, zo hard dat hij er nog lang last van zal hebben.

Maar ze laten hem na een 120 kilometer lange rit naar het zuiden al even snel weer vrij na en hele dag met hem bezig te zijn geweest. Dat is in het Brabantse Drunen. Kennelijk is deze kidnap dus niet meer dan even een flinke waarschuwing geweest dit. De ontvoerde Maurits neemt daarna de trein weer naar huis. Best wel een gekke dag geweest voor hem. 

De zwarte Mercedesbus en BMW, gebruikt tijdens de ontvoering, waren beide gestolen, zo zou later eveneens naar buiten komen. De De bestelwagen was begin oktober 2016 in Rotterdam ontvreemd. De personenauto was eind november 2016 in Oosterhout gejat. De BMW is na de ontvoering in de hens gegaan. 

Ronald Maurits zou diep in het milieu zitten en conflicten hebben gehad met allerlei onderwereldfiguren. Hij zal het onderzoek en de afwikkeling naar zijn eigen ontvoering goed blijven volgen, vermoeden we. Wij ook!