Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Alonso baalt: 'Eén van mijn beste wedstrijden'

Fernando Alonso baalde zondag na afloop van de Grand Prix van Australië. Hij reed de hele wedstrijd in de punten, m...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Fernando Alonso baalde zondag na afloop van de Grand Prix van Australië. Hij reed de hele wedstrijd in de punten, maar viel op het laatste moment uit.

De Spanjaard zorgde vlak voor het einde van de race nog voor het meeste spectaculaire moment van de dag. Samen met Nico Hülkenberg en Esteban Ocon ging Alonso op de eerste bocht af. De coureur van McLaren-Honda trok uiteindelijk aan het kortste eind. 'We hadden een probleem met de ophanging daardoor trok de auto naar links,' aldus Alonso na afloop. 'Ik reed één van mijn beste wedstrijden en we reden heel verrassend de hele Grand Prix in de punten. Daardoor moesten we wel veel brandstof sparen, wat ons uiteindelijk pijn heeft gedaan.

Het verbaasde Alonso dat hij zo lang kon meestrijden, maar hij is ook realistisch. 'Wij zijn gewoon het slechtste team hier. Dat is waar we qua prestaties op dit moment staan. Op een normaal circuit met normale omstandigheden worden wij gewoon laatste en één-na-laatste. Het wordt tijd dat we snel competitiever worden.'

Lees ook: 'Horner: 'Max verdient een biertje van Vettel'

Beetje positief blijven Fernando!