Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Check die trailer! It

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week bl...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In TrailerTrash bespreken we op donderdag wekelijks een coole film die over een tijd in de bios te zien is. Deze week blikken we vooruit op de sensationeel enge remake van Stephen King's It.

Filmliefhebbers die grofweg tussen 1975 en 1995 zijn geboren zullen met klamme handjes terugdenken aan de allereerste verfilming van It, het gruwelijke horrorepos van schrijver Stephen King. En iedereen die de film uit 1990 nog niet heeft gezien, mag zich de komende maanden verheugen op de sensationeel creepy remake die vanaf 7 september in de Nederlandse bioscopen te zien is. Heb je het boek gelezen en die eerste verfilming, – die oorspronkelijk geen film maar een tweedelige tv-miniserie was – al gezien? Dan nog MOET je deze film gezien hebben! Want zo eng als in deze horror is een clown nog nooit geweest...

Lees ook: TrailerTrash Ghost in the Shell

Jaws voor clowns

Waarom dan? Nou, allereerst omdat deze film een stuk trouwer aan het boek blijft dan de eerste film. Dat is al een geweldig pluspunt, want het verhaal van de Master of Suspense die ons al verheugde/beangstigde met gruwelijke meesterwerken als The Shining, Pet Sematary, Carrie, The Tommyknockers en het geniale Misery leverde met It een boek dat een complete generatie voorgoed bang maakte van clowns en ballonnen. Wat Jaws deed voor de dodelijke reputatie van mensenhaaien, dat deed It voor mannen en/of vrouwen die zich schminken, in een kleurrijk pak hijsen en vervolgens doen alsof ze kinderen proberen te vermaken. Trap. Er. Niet. In!

Lees ook: TrailerTrash LIFE

Alle King-ingrediënten

Voor het handvol mensen dat de afgelopen 30 jaar onder een steen leefde en It niet heeft gelezen of gezien, hier nog even het verhaal in een notendop. In het Amerikaanse plaatsje Derry, Maine beginnen in de jaren vijftig van de vorige eeuw opeens kinderen spoorloos te verdwijnen. Wanneer George, het jongere broertje van Bill Denbrough, door een mysterieus iets dat in het riool leeft wordt gegrepen en om het leven komt, gaat Bill gedreven door verdriet samen met zijn vrienden van The Losers' Club op jacht naar de dader. Wat volgt is een bloedstollend enge film die alle typische ingrediënten van een goede King-film heeft: de kracht van de verbeelding, jeugdtrauma's en de gruwelen die lurken achter de façade van een kleine dorpsmentaliteit. Daar waar je bij de eerste It-film uit 1990 eerst de jongens als kinderen en dan dertig jaar later als volwassenen ziet, blijft het in deze film bij de jongeren. Maar, daarmee is het verhaal toch niet af? Klopt! Net als de miniserie van weleer is het verhaal ook nu weer in twee delen geknipt. We kunnen ons na deze film dus nog een keer verheugen op dik twee uur gruwelen en billen knijpen. Heerlijk!